Pakistan'da yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: En az 40 kişi hayatını kaybetti

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.07.2026 - 13:09, Güncelleme: 03.07.2026 - 13:09 150 kez okundu.
 

Pakistan'da yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: En az 40 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'ın batısında bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak uçuruma yuvarlanması sonucu en az 40 kişi yaşamını yitirdi.
Kazada, Ketta'dan Peşaver'e gitmekte olan yolcu otobüsünün Zeb bölgesindeki Dana Sar dağlık mevkisinde kontrolden çıkarak derin bir vadiye düştüğü açıklandı. Zeb Bölgesi Acil Durum Merkezi Başkanı Sanaullah Şirani, "Ketta'dan Peşaver'e gitmekte olan yolcu otobüsü Dana Sar dağlık bölgesinde derin bir vadiye yuvarlandı. Kazada 40 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı kesinleşti" dedi. Açıklanan bilanço Belucistan eyalet yetkilileri tarafından da doğrulandı. Şirani, yaralıların hastaneye kaldırıldığını, bunlardan üçünün durumunun ağır olduğunu belirtti. Otobüsün yaklaşık 24 metre yükseklikten vadiye düştüğünü ifade eden Şirani, "Kazanın sarp ve dağlık bir bölgede meydana gelmesi nedeniyle arama kurtarma ekipleri operasyonun ilk aşamasında büyük zorluklarla karşılaştı" diye konuştu. Rend, Belucistan ve Hayber Pahtunhva'dan sevk edilen kurtarma ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Pakistan'da trafik kurallarının yetersiz uygulanması, aşırı hız, düşük yol güvenliği standartları ve dikkatsiz sürüş nedeniyle trafik kazaları sıkça yaşanıyor.
Pakistan'ın batısında bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak uçuruma yuvarlanması sonucu en az 40 kişi yaşamını yitirdi.

Kazada, Ketta'dan Peşaver'e gitmekte olan yolcu otobüsünün Zeb bölgesindeki Dana Sar dağlık mevkisinde kontrolden çıkarak derin bir vadiye düştüğü açıklandı.

Zeb Bölgesi Acil Durum Merkezi Başkanı Sanaullah Şirani, "Ketta'dan Peşaver'e gitmekte olan yolcu otobüsü Dana Sar dağlık bölgesinde derin bir vadiye yuvarlandı. Kazada 40 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı kesinleşti" dedi. Açıklanan bilanço Belucistan eyalet yetkilileri tarafından da doğrulandı.

Şirani, yaralıların hastaneye kaldırıldığını, bunlardan üçünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

Otobüsün yaklaşık 24 metre yükseklikten vadiye düştüğünü ifade eden Şirani, "Kazanın sarp ve dağlık bir bölgede meydana gelmesi nedeniyle arama kurtarma ekipleri operasyonun ilk aşamasında büyük zorluklarla karşılaştı" diye konuştu.

Rend, Belucistan ve Hayber Pahtunhva'dan sevk edilen kurtarma ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Pakistan'da trafik kurallarının yetersiz uygulanması, aşırı hız, düşük yol güvenliği standartları ve dikkatsiz sürüş nedeniyle trafik kazaları sıkça yaşanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.