Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan ticarete ilişkin açıklama

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 13.05.2026 - 13:00, Güncelleme: 13.05.2026 - 12:43 149 kez okundu.
 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan ticarete ilişkin açıklama

Dışişleri Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye’nin Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve refah için doğan tarihi fırsat kapsamında, bölgedeki ekonomik ilişkiler ve işbirliğini tüm ülkeler ile halkların yararına geliştirmeyi sürdüreceğini söyledi.
ANKARA (AA) - Keçeli, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan ticaretin başlatılmasına ilişkin paylaşım yaptı.Ermenistan ile Türkiye'nin 2022'den bu yana devam eden normalleşme süreci çerçevesinde atılan güven artırıcı adımlar kapsamında, iki ülke arasında doğrudan ticaretin başlatılmasına ilişkin bürokratik hazırlıkların 11 Mayıs itibarıyla tamamlandığını belirten Keçeli, "İki ülke arasındaki ortak sınırın açılmasına yönelik gerekli teknik ve bürokratik çalışmalar ise halen devam etmektedir." ifadesine yer verdi.Keçeli, hayata geçirilen yeni düzenleme sayesinde Türkiye'den üçüncü bir ülkeye, oradan da Ermenistan'a giden veya aynı güzergahı kullanarak gelen malların nihai varış veya çıkış noktasının "Ermenistan/Türkiye" şeklinde yazılabilmesinin mümkün hale geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Güney Kafkasya'da kalıcı barış ve refahın güçlendirilmesi yönünde yakalanan tarihi fırsatın ışığında Türkiye, bölgede iktisadi münasebetlerin geliştirilmesine ve işbirliğinin tüm bölge ülkeleri ile halklarının yararına daha da ilerletilmesine katkı sunmaya devam edecektir."Muhabir: Büşranur Keskinkılıç
Dışişleri Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye’nin Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve refah için doğan tarihi fırsat kapsamında, bölgedeki ekonomik ilişkiler ve işbirliğini tüm ülkeler ile halkların yararına geliştirmeyi sürdüreceğini söyledi.

ANKARA (AA) - Keçeli, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan ticaretin başlatılmasına ilişkin paylaşım yaptı.

Ermenistan ile Türkiye'nin 2022'den bu yana devam eden normalleşme süreci çerçevesinde atılan güven artırıcı adımlar kapsamında, iki ülke arasında doğrudan ticaretin başlatılmasına ilişkin bürokratik hazırlıkların 11 Mayıs itibarıyla tamamlandığını belirten Keçeli, "İki ülke arasındaki ortak sınırın açılmasına yönelik gerekli teknik ve bürokratik çalışmalar ise halen devam etmektedir." ifadesine yer verdi.

Keçeli, hayata geçirilen yeni düzenleme sayesinde Türkiye'den üçüncü bir ülkeye, oradan da Ermenistan'a giden veya aynı güzergahı kullanarak gelen malların nihai varış veya çıkış noktasının "Ermenistan/Türkiye" şeklinde yazılabilmesinin mümkün hale geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Güney Kafkasya'da kalıcı barış ve refahın güçlendirilmesi yönünde yakalanan tarihi fırsatın ışığında Türkiye, bölgede iktisadi münasebetlerin geliştirilmesine ve işbirliğinin tüm bölge ülkeleri ile halklarının yararına daha da ilerletilmesine katkı sunmaya devam edecektir."


Muhabir: Büşranur Keskinkılıç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.