Son yıllarda başımızın belası Suriye topraklarında katil Amerika’nın neden olduğu birçok olay yaşandı. Tıpkı Rocky filmlerini andıran aksiyonu bol olan olaylar maalesef ki insanları canlarından bezdirdi adeta. Canları yok etmek dahil insanların yurtlarını terk etmesine ve sınırlar ötesine taşınmalarına neden oldu bu savaş. Başta Yezidiler üzerinde yapılan yıldırma ve tecritler içimizi toplum olarak çok acıtmıştı. Kadınlar mezatlarda satılmak için görücüye çıkartıldılar… Erkeklerin kafalarına sıkılan kurşunlar suçu günahı olmayan yaşananlara bir anlam vermeyen gariban Yezidi halkı resmen soyunu tüketmek üzerine kurulmuştu sanki. Kurgulanan savaşın amacını biz Türk halkı olarak farkındayız. Böl, parçala ve yok et ki madenlerini eline geçirmelisin. Bunun öncelikle sebebine inecek olursak, Esad denilen diktatörün uyguladığı siyasi sistem olduğunu anlamamız icap eder. Eğer saltanatını halkının çıkarlarından üstün tutarsanız, okyanusların ötesinden gelip iki füze atarak ülkeniz de kaos çıkararak ülkenize ve halkınıza zarar verirler. Bunları engellemek için onurlu ve şerefli bir duruş sergilemek gerekli. Bugün Ortadoğu da yaşanan da bu “Onur ve Şeref” böyle olmasaydı zamanında Osmanlı devletini yok etmek için İngilizlerle iş tutmazdınız. Bugün bunlar başlarına geliyorsa Arap ülkelerinin belki de Osmanlı’yı arkasından hançerledikleri içindir. Koca İmparatorluk kutsallıktan ve din kardeşliğinden dem vurarak 600 yıl boyunca salyaları akan Avrupa ülkelerine Arapları yem etmemiştir… Geldiğimiz noktada bugün başta İsrail olmak üzere Amerika ve Avrupa’nın destek verdiği Suriyeli Kürt gruplar gittikleri her yerde ayaklarının altına halılar serilirken, bugün Kürtler bölgelerinden çıkarılmak ve tecrit altına alınmak isteniyor. Sebep mi? Suriye petrolünün büyük bir bölümünü elinde bulunduran Kürt grupları saf dışı edilerek Şara’yı tek muhatap olarak görme isteğidir belki de. Şu an Trump denilen yüzsüzle arasının iyi olması onda artık Kürtleri gereksiz görmesine neden olmuştur. Kendisine, “Kürtler Amerika’nın en sadık dostları. Şimdi Suriye devletine bağlı bazı grupların saldırısı altındalar. Onları korumayacak mısınız? Kürtler sizi bizi terk etmeyecek başkan olarak görüyor” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Kürtleri seviyorum. Kürtlere muazzam miktarlarda para ödendi, petrol ve başka şeyler verildi. Yani bunu bizden ziyade kendileri için yapıyorlardı. Ama iyi geçiniyoruz ve onları korumaya çalışıyoruz.
“Yani’si şu sevgili dostlarım, Trump’la ve faşist Amerika’yla gerçekten dost olmak isterseniz her zaman gözünüz arkada olmalı. Bir zamanlar Kuveyt’te gir ben seni desteklerim dediği Saddam’ın bugün şeceresi dahi okunmuyor. Amerikan yönetimi size bir vaatte bulunuyorsa çok düşünmelisiniz ki onun kucağına sizi oturtmasın. Bugün Şaralı Suriye emekleyen bebek gibi hem heyecan içinde hem de şaşkınlık yaşıyor. Yolunu kaybetmiş gibi yolunu aramakta. Ben Şara’nın yerine olsam ülkemdeki tüm grupları ve aşiretleri bir araya toplayıp, tek bir senato altında toplarım. Bizim ülkedeki rejim bugüne geldiyse bundaki en önemli etken Mustafa Kemal, arkadaşlarının derebeyliklere karşı verdiği mücadeleden ibaret. Tunceli katliamlarından söz ederken şuna da dikkat çekmekte yarar var sanırım. O zaman ki aşiretler kanunlarını kendileri koyup uygulamak istediklerinden, ileri geldiğini unutmamak gerekir. Bugün batıya sürülen biz Anadolu Kürtlerinin Anadolu’nun özellikle iç kısımlarına sürülme sebebimiz tekrar başkaldırı olmasın ve yeni oluşum zarar görmesini engellemekti. Bugün Suriye de konuşlanan İŞİD gibi terör örgütlerini birleşerek Suni Alevi, Kürt ve Yezidiler ile aynı noktada birleşmek Türk modeli bir sistemi geliştirmeliler bence. Cumhuriyet Suriye ve diğer ülkelerin kurtuluş reçetesidir. Gelelim geçen pazar günü yayınlanan “Bayrak indirmek de ne oluyor” yazıma gelen tepkilere. Kimi Türk vatandaşı arkadaşım kendi düşüncesini ortaya koyarken Kürt dostlarımda konuya farklı bir bakış açısı sergilediğimi söyleyerek yer yer eleştiriler de bulundular. Beni aslında gelen tepkiler mutlu etmekte çünkü benim amacım hakikati aktarmaya çalışmak. Kendi penceremden doğru baktığımı düşünüyorum. Benim için kardeşlik çok önemli. Bugün Kürt ve Türk kardeşliğini dile getirenler dönüp geçmişte birlikte yaşadıkları soydaşlarının acımasızca uyguladıkları mobbingleri düşünsünler. En büyük kötülüğü soydaşlarından gördüğümü ben açıkçası unutulmasın. Siz ister kocaman bir şehirde yaşayın, isterseniz ufacık bir mezrada yaşayın, toplum da ar namus şeref gibi kavramlar insanları fırsatçı olmaya itip de komşuma acaba nasıl hainlik düşünürüm de sömüreyim ki elindekileri alabilirim üzerine planlar yapılmakta. Bu bence bir yöreye ait yaşanan bir şey değil. Eğer ki toplum bilincini gelecek nesillere empoze edeceksek, öncelikle aidiyet duygusunu benimsememiz gerekli. Saygı ve sevgiyle kalın.
