“SPIEF uluslararası işbirliği için önemli bir platform”
“SPIEF uluslararası işbirliği için önemli bir platform”
“SPIEF uluslararası işbirliği için önemli bir platform”
Çin Dışişleri Bakanlığı, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nun (SPIEF) küresel ekonomik yönetişim ve uluslararası işbirliğinde ortak bir uzlaşı zemini oluşturulması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, düzenlediği basın toplantısında, foruma ve Çin’in katılım düzeyine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Forumun küresel ekonomideki rolüne dikkat çeken Sözcü Mao Ning, şu ifadeleri kullandı:
“St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu, küresel ekonomik yönetişim sorunlarının tartışılması ve uluslararası işbirliği alanında ortak bir uzlaşı oluşturulması için son derece önemli bir platform.”
Mao Ning, Çin'in forumda üst düzeyde temsil edileceğini belirterek, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Han Zheng’in programına ilişkin detayları paylaştı.
Han Zheng’in forum kapsamında Rusya’nın üst düzey yetkilileriyle de ikili görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi.
Pekin yönetiminin forumdan beklentilerine de değinen Sözcü Ning, Çin’in tüm taraflarla işbirliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.
Çin'in vizyonunu aktaran Sözcü, şu sözlerle açıklamasını tamamladı:
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
