İsmail Hakkı PEKİN - E.Korgeneral
Köşe Yazarı
İsmail Hakkı PEKİN - E.Korgeneral
 

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ GÜRUH

Tabi ki Filistin’i, Filistinlileri ve yaşanan, yaşanmakta olan soykırımı kastediyorum. Bir millet katlediliyor dünya seyrediyor. Saldırganlara, katillere ve onların arkasındaki ABD ve Batı’ya kimse bir şey diyemiyor. Mevcut sistem ve kurumlar bir türlü “GÜÇ”ün üstesinden gelemiyor, soykırımı durduramıyor. Gazze’de her yer santim santim bombalanıyor. Üstelik çocuk, kadın ve bebek ölümlerinin devam etmesi için ABD-İsrail Hava Köprüsü çalışıyor. On binlerce mühimmat, silah, ölüm makinaları İsrail’e akıyor. İnsanlığın sona erdiği, kapitalizmin insanları ve devletleri nasıl canavarlaştırdığı bir dönemden geçiyoruz. İnsanlık adına şimdi yapılması gereken tek şey var; çıkarların, jeopolitik hesapların ve ideolojilerin bir tarafa bırakılması ve bu insanlık ayıbının durdurulması.  Maliyeti ne olursa olsun hemen ateşkes ve insani yardım gerekiyor. Ateşkes koşulsuz ve süresiz olmalı. Filistin devleti hangi sınırlar içinde kurulacaksa bu belirlenmeli ve artık savsaklanmamalı. Ateşkes sırasında bunlar yapılabilir ve kuvvetler karşılıklı olarak geri mevzilere çekilebilir. Filistin Devleti konusunda bir çözüm üretilemez ise Ortadoğu’da başta ABD, Arap ülkeleri ve İsrail olmak üzere bütün devletler bu kandan ve ölümlerden nasibini alır. Bu yangın Ortadoğu ile birlikte Doğu Akdeniz’i, Kıbrıs’ı ve Adalar denizini bile içine alır. Yangın söndürülemez ise Afrika, Batı ve Güneydoğu Asya, Avrupa’da yeni çatışmaların patlaması sürpriz olmayacaktır. Bu soykırımı durdurmak için çaba göstermeyenler bebek, çocuk, kadın ve masum insanların akıtılan kanlarında boğulacaklardır. Masumların ruhları ve naaşları kıyamete kadar soykırımın sorumlularını rahat bırakmayacaktır. Dünya nasıl korkutulmuş bir defa daha şahit oluyoruz. Güç karşısında korkaklığın, para ve iktidar karşılığında zalimliğin, menfaat karşılığında pespayeliğin prim yaptığına şahit oluyoruz. Bundan daha utanç verici bir durum olabilir mi? İnsanlık, mevcut sistem şimdi bu zulme dur diyemiyorsa ya da bu mezalimi durduramıyorsa ne zaman dur diyecek. Sıra kendisine geldiği zaman mı anlayacak vahameti. Bu katliamın sorumluluğundan kimse kurtulamaz. Kurtulamayacak da! Kimse ellerini yıkayıp köşesine çekilemez. Haklarını vermezseniz ne Hamas ne de Filistin halkı biter. İnsanları öldürerek ideolojileri öldüremezsiniz. O ideolojiler haklarını almak için yeni Hamaslar, militanlar ve inançlı Filistinliler yetiştirir ve er veya geç hedeflerine ulaşır.
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2023 - Salı

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ GÜRUH

Tabi ki Filistin’i, Filistinlileri ve yaşanan, yaşanmakta olan soykırımı kastediyorum. Bir millet katlediliyor dünya seyrediyor. Saldırganlara, katillere ve onların arkasındaki ABD ve Batı’ya kimse bir şey diyemiyor. Mevcut sistem ve kurumlar bir türlü “GÜÇ”ün üstesinden gelemiyor, soykırımı durduramıyor.

Gazze’de her yer santim santim bombalanıyor. Üstelik çocuk, kadın ve bebek ölümlerinin devam etmesi için ABD-İsrail Hava Köprüsü çalışıyor. On binlerce mühimmat, silah, ölüm makinaları İsrail’e akıyor.

İnsanlığın sona erdiği, kapitalizmin insanları ve devletleri nasıl canavarlaştırdığı bir dönemden geçiyoruz. İnsanlık adına şimdi yapılması gereken tek şey var; çıkarların, jeopolitik hesapların ve ideolojilerin bir tarafa bırakılması ve bu insanlık ayıbının durdurulması.

 Maliyeti ne olursa olsun hemen ateşkes ve insani yardım gerekiyor. Ateşkes koşulsuz ve süresiz olmalı. Filistin devleti hangi sınırlar içinde kurulacaksa bu belirlenmeli ve artık savsaklanmamalı. Ateşkes sırasında bunlar yapılabilir ve kuvvetler karşılıklı olarak geri mevzilere çekilebilir.

Filistin Devleti konusunda bir çözüm üretilemez ise Ortadoğu’da başta ABD, Arap ülkeleri ve İsrail olmak üzere bütün devletler bu kandan ve ölümlerden nasibini alır. Bu yangın Ortadoğu ile birlikte Doğu Akdeniz’i, Kıbrıs’ı ve Adalar denizini bile içine alır. Yangın söndürülemez ise Afrika, Batı ve Güneydoğu Asya, Avrupa’da yeni çatışmaların patlaması sürpriz olmayacaktır.

Bu soykırımı durdurmak için çaba göstermeyenler bebek, çocuk, kadın ve masum insanların akıtılan kanlarında boğulacaklardır. Masumların ruhları ve naaşları kıyamete kadar soykırımın sorumlularını rahat bırakmayacaktır.

Dünya nasıl korkutulmuş bir defa daha şahit oluyoruz. Güç karşısında korkaklığın, para ve iktidar karşılığında zalimliğin, menfaat karşılığında pespayeliğin prim yaptığına şahit oluyoruz. Bundan daha utanç verici bir durum olabilir mi?

İnsanlık, mevcut sistem şimdi bu zulme dur diyemiyorsa ya da bu mezalimi durduramıyorsa ne zaman dur diyecek. Sıra kendisine geldiği zaman mı anlayacak vahameti.

Bu katliamın sorumluluğundan kimse kurtulamaz. Kurtulamayacak da! Kimse ellerini yıkayıp köşesine çekilemez.

Haklarını vermezseniz ne Hamas ne de Filistin halkı biter. İnsanları öldürerek ideolojileri öldüremezsiniz. O ideolojiler haklarını almak için yeni Hamaslar, militanlar ve inançlı Filistinliler yetiştirir ve er veya geç hedeflerine ulaşır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.