Yine İran Füzesi! Parçası Gaziantep’e Düştü

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.03.2026 - 10:18, Güncelleme: 10.03.2026 - 10:35 83 kez okundu.
 

Yine İran Füzesi! Parçası Gaziantep’e Düştü

ABD-İsrail’in İran'a karşı başlattığı savaş karşılıklı saldırılarla devam ederken Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Güneyşehir Mahallesi’ne havada imha edildiği değerlendirilen füze parçaları düştü. Füze parçaları inşaat alanındaki boş araziye düşerken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Milli Savunma Bakanlığı, İran’dan ateşlenen bir balistik füzenin daha Türkiye hava sahasına girerken “Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları” tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık 9 Mart’ta meydana gelen olayda füzeyi imha eden füze parçalarının Gaziantep’te boş araziye düştüğünü, ölen, yaralanan olmadığını da bildirdi. Bakanlık açıklamasında şunları söyledi: • “Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel istikrara büyük önem vermektedir. Ancak ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm adımların kararlılıkla ve tereddütsüz atılacağını bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye’nin bu yöndeki uyarılarına riayet edilmesinin herkesin menfaatine olduğunu hatırlatıyoruz.” Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ise uyarısında İran’ın adını geçirerek şunları söyledi: • “Bölgedeki gerilimin daha da tırmanmaması ve çatışmaların daha geniş bir alana yayılmaması büyük önem taşımaktadır. İran başta olmak üzere tüm taraflara, bölgesel güvenliği riske atan ve sivilleri tehlikeye sokabilecek eylemlerden uzak durmaları yönündeki uyarımızı bir kez daha güçlü şekilde yineliyoruz.” Bu ikinci füze olayı ardından ABD, vatandaşlarına Türkiye'nin güneydoğusuna seyahat yasağı ilan etti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ilk füze olayından sonra İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi’ye, eğer bu yolunu kaybetmiş bir füzeyse başka, ama devamı gelecekse, ki bizim size tavsiyemiz dikkat edin, kimse böyle bir maceraya atılmasın dediğini söylemişti.
ABD-İsrail’in İran'a karşı başlattığı savaş karşılıklı saldırılarla devam ederken Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Güneyşehir Mahallesi’ne havada imha edildiği değerlendirilen füze parçaları düştü. Füze parçaları inşaat alanındaki boş araziye düşerken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Milli Savunma Bakanlığı, İran’dan ateşlenen bir balistik füzenin daha Türkiye hava sahasına girerken “Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları” tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık 9 Mart’ta meydana gelen olayda füzeyi imha eden füze parçalarının Gaziantep’te boş araziye düştüğünü, ölen, yaralanan olmadığını da bildirdi.

Bakanlık açıklamasında şunları söyledi:
• “Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel istikrara büyük önem vermektedir. Ancak ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm adımların kararlılıkla ve tereddütsüz atılacağını bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye’nin bu yöndeki uyarılarına riayet edilmesinin herkesin menfaatine olduğunu hatırlatıyoruz.”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ise uyarısında İran’ın adını geçirerek şunları söyledi:
• “Bölgedeki gerilimin daha da tırmanmaması ve çatışmaların daha geniş bir alana yayılmaması büyük önem taşımaktadır. İran başta olmak üzere tüm taraflara, bölgesel güvenliği riske atan ve sivilleri tehlikeye sokabilecek eylemlerden uzak durmaları yönündeki uyarımızı bir kez daha güçlü şekilde yineliyoruz.”

Bu ikinci füze olayı ardından ABD, vatandaşlarına Türkiye'nin güneydoğusuna seyahat yasağı ilan etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ilk füze olayından sonra İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi’ye, eğer bu yolunu kaybetmiş bir füzeyse başka, ama devamı gelecekse, ki bizim size tavsiyemiz dikkat edin, kimse böyle bir maceraya atılmasın dediğini söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.