Arakçi, ABD saldırılarını 'başarısızlık' olarak nitelendirdi! "10 gün sonra, amaçsız olduklarını düşünüyorum"
Arakçi, ABD saldırılarını 'başarısızlık' olarak nitelendirdi! "10 gün sonra, amaçsız olduklarını düşünüyorum"
Arakçi, ABD saldırılarını 'başarısızlık' olarak nitelendirdi ve 'ne kadar sürerse sürsün' savaşmaya devam edeceğini söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, PBS News'e verdiği demeçte, ABD saldırılarını 'başarısızlık' olarak nitelendirdi ve İran'ın 'ne kadar sürerse sürsün' savaşmaya devam edeceğini söyledi. "Gerektiği sürece ve ne kadar sürerse sürsün, füzelerimizle onlara saldırmaya devam etmek için iyi hazırlanmış durumdayız.
Arakçi demecinde: "ABD ve İsrail bu savaşla neyi başarmayı veya değiştirmeyi hedefliyor?" sorusuna şöyle cevap verdi:
"İki üç gün içinde rejim değişikliği yapabileceklerini, hızlı ve temiz bir zafer kazanabileceklerini düşündüler, ancak başaramadılar. Bu yüzden A planının başarısız olduğuna inanıyorum ve şimdi başka planlar deniyorlar, ancak bunların hepsi de başarısız oldu.
Ve bence akıllarında gerçekçi bir nihai hedef yok, çünkü bir tür kaos ortamı görüyoruz. Söyledikleri ve eylemleriyle bize körü körüne saldırmaya başladılar.
Bu bizim savaşımız değil. Bu bizim seçimimiz değil. Bu savaş bize dayatıldı. Saldırı altındayız ve kendimizi savunuyoruz. Karşı tarafta olan şeylerden bizi suçlayamazlar. Bu savaşı başlatanları suçlamalılar.
Bence İran'da ve bölgede meydana gelen her türlü zarardan sorumlu tutulmalılar, çünkü her şey Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail tarafından başlatıldı.
Ve altyapımıza saldırmaya başladılar ki bu çok tehlikeli bir hamle. Sonuç olarak, dünyanın her yerinde petrol fiyatlarının nasıl yükseldiğini görebilirsiniz. Dolayısıyla izledikleri mantıklı bir hedef göremiyorum. Başlangıçta hedeflerine ulaşamadılar ve şimdi, 10 gün sonra, amaçsız olduklarını düşünüyorum.
Amerikalılarla tekrar konuşma veya müzakere etme meselesinin gündeme geleceğini sanmıyorum, çünkü Amerikalılarla konuşma konusunda çok acı bir deneyimimiz oldu.
Geçen yıl, Haziran ayında onlarla müzakere ettik ve müzakerelerin ortasında bize saldırdılar. Bu yıl da yine bizi bu sefer durumun farklı olduğuna ikna etmeye çalıştılar. Bize saldırma niyetlerinin olmadığını, İran'ın nükleer sorununu barışçıl bir şekilde çözmek ve müzakere yoluyla bir çözüm bulmak istediklerini söylediler.
Ve sonunda kabul ettik. Ama yine de, üç tur müzakereden sonra ve müzakeredeki Amerikan ekibinin büyük ilerleme kaydettiğimizi söylemesine rağmen, yine de bize saldırmaya karar verdiler. Bu yüzden artık Amerikalılarla görüşmenin gündemimizde olacağını sanmıyorum.
Aslında bu, bize dayatılan bir savaş. Ve biz sadece kendimizi savunuyoruz.
Kesinlikle yasa dışı bir saldırıyla karşı karşıyayız. Ve yaptığımız şey, yasal ve meşru olan meşru müdafaa eylemidir. Bölgedeki herkese zaten uyardık ki, eğer ABD bize saldırırsa, Amerikan topraklarına ulaşamayacağımız için, bölgedeki üslerine, tesislerine, kurulumlarına, varlıklarına saldırmak zorundayız.
Ve bunun sonucunda savaş tüm bölgeye yayılacaktı. Yani bu, ABD'nin bize karşı saldırganlığının sonuçlarıdır. Bundan biz sorumlu değiliz."
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
