Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat'a operasyon: 27 gözaltı
Beylikdüzü Belediyesi ve İmamoğlu İnşaat'a operasyon: 27 gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Beylikdüzü Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Üç ilde düzenlenen operasyonda, İmamoğlu İnşaat ve yapı denetim firması yetkililerinin de aralarında olduğu 27 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Beylikdüzü Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce hazırlanan bilirkişi raporlarında; 'yapı müteahhitliğini aynı şirketin üstlendiği 4 farklı ada/parsel üzerinde imar mevzuatına aykırı değişiklikler yapıldığı ve ruhsat projelerine aykırılıklar bulunduğu, buna rağmen ilgili belediye tarafından söz konusu yapılara Yapı Kullanım İzin Belgesi (İskan) düzenlendiği' iddia edildi.
İstanbul merkezli olarak Giresun ve Bursa illerini de kapsayan toplam 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda; belediye çalışanları, inşaat firması ve yapı denetim firmasından 27 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında, İmamoğlu İnşaat başta olmak üzere çeşitli inşaat şirketlerinin yöneticileri de bulunuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
