Beyaz Saray: Trump-Şara görüşmesi 10 Kasım’da

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.11.2025 - 11:14, Güncelleme: 05.11.2025 - 11:14 727 kez okundu.
 

Beyaz Saray: Trump-Şara görüşmesi 10 Kasım’da

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara’yı 10 Kasım’da ağırlayacağını teyit etti
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahed El Şara’nın ABD ziyaretine ilişkin konuştu. Sözcü Leavitt, Trump ile Şara arasındaki görüşmeye ilişkin, “Bu toplantının pazartesi günü Beyaz Saray’da gerçekleşeceğini teyit edebilirim. Bu, barışın sağlanması için dünyanın her yerinden herkesle görüşmek üzere Başkan’ın diplomatik çabalarının bir parçasıdır” dedi. Trump’ın Ortadoğu ziyaretinde Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırma kararı alarak “tarihi bir adım” attığını kaydeden Leavitt, yönetimin bu konuda önemli ilerlemeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Trump ile Şara arasındaki görüşmede başta ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarının kaldırılması olmak üzere ikili ve bölgesel meselelerin ele alınması bekleniyor. Başkan Trump'ın Orta Doğu ziyaretinde Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararı alarak "tarihi bir adım" attığını kaydeden Leavitt, yönetimin bu konuda önemli ilerlemeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Trump ile Şara arasındaki görüşmede başta ABD'nin Suriye'ye yaptırımlarının kaldırılması olmak üzere ikili ve bölgesel meselelerin ele alınması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye'ye yönelik yaptırımları içeren Sezar Yasası'nın Kongre tarafından kaldırılmasını desteklediklerini açıklamıştı.
Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara’yı 10 Kasım’da ağırlayacağını teyit etti

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahed El Şara’nın ABD ziyaretine ilişkin konuştu.

Sözcü Leavitt, Trump ile Şara arasındaki görüşmeye ilişkin, “Bu toplantının pazartesi günü Beyaz Saray’da gerçekleşeceğini teyit edebilirim. Bu, barışın sağlanması için dünyanın her yerinden herkesle görüşmek üzere Başkan’ın diplomatik çabalarının bir parçasıdır” dedi. Trump’ın Ortadoğu ziyaretinde Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırma kararı alarak “tarihi bir adım” attığını kaydeden Leavitt, yönetimin bu konuda önemli ilerlemeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Trump ile Şara arasındaki görüşmede başta ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarının kaldırılması olmak üzere ikili ve bölgesel meselelerin ele alınması bekleniyor.

Başkan Trump'ın Orta Doğu ziyaretinde Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırma kararı alarak "tarihi bir adım" attığını kaydeden Leavitt, yönetimin bu konuda önemli ilerlemeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Trump ile Şara arasındaki görüşmede başta ABD'nin Suriye'ye yaptırımlarının kaldırılması olmak üzere ikili ve bölgesel meselelerin ele alınması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta yaptığı açıklamada, Suriye'ye yönelik yaptırımları içeren Sezar Yasası'nın Kongre tarafından kaldırılmasını desteklediklerini açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.