Batur İLTER - ADD Kadıköy E. Bşk.
Köşe Yazarı
Batur İLTER - ADD Kadıköy E. Bşk.
 

Kurultay Sonrası Öneriler

Sayın Genel Başkanın dikkatine!   Sayın Genel Başkan, Tüzük kurultayı olağan genel kurul olmadığından, olağanüstü genel kurul kategorisindedir. Dolayısıyla 48.inci maddenin, altıncı fıkrasına göre işlem görür. Olağanüstü kurultay, en az on beş gün önce ilgililere duyurulmak koşuluyla en geç kırk beş gün içinde yapılır. O nedenle önümüzdeki Aralık ayında söz konusu Kurultay kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Karar alma, delege imzası dışında, doğrudan Genel Başkanın talebi ya da Parti Meclisinin kararı ile yapılabilir. Parti üyelerinin büyük çoğunluğu Tüzük kurultayının yapılmasını istemektedir. Gereğini saygılarımla arz ederim. V.Batur İlter İstanbul Kadıköy Kurultay Delegesi .   ________________   Değerli delege arkadaşlarım,   Tüzük bir partinin anayasasıdır, derler. Aslında ona, parti içi ortak hayatın koşullarının belirlendiği bir metinde diyebiliriz. O nedenle ülke için oluşturmayı düşündüğümüz demokratik yaşamın köşe taşları, tüzükte kendini göstermelidir. Dolayısıyla birçok alanda tartışılarak, değerli önerilerin oluşturulduğu Tüzük kurultayının en az 2 gün olmak üzere Aralık ayında yapılmaması hem parti örgütünü hem de CHP seçmenini olumsuz bir biçimde etkileyecektir. Birinci talebimiz Tüzük kurultayının yukarıdaki koşullara uygun şekilde  mutlaka yapılmasıdır! İkinci talebimiz,Yerel seçim adaylık başvurularının, PM'nin nerede hangi yöntemle adayları saptayacağı belli olduktan sonra yapılmasıdır. Üçüncü talep ise seçim yapılması kararlaştırılan yerlerde resmi ön seçim yapılmasıdır. Kuşkusuz burada da eskiden olduğu gibi tabanın görüşleri alınmadan ön seçim dışı aday saptama yöntemlerine prim verilmemelidir. Arkadaşlar, şu aşamada hepimiz bir yerlere gelmek yerine partiyi ayağa kaldırmaya çaba göstermek zorundayız. Yoksa atı alan Üsküdar'a değil adım adım hedefine doğru gitmektedir. O nedenle artık sessiz kalamayız, parti içi yapıyı olması gereken yere hep birlikte taşımalıyız. Hepinize sevgiler, saygılar V.Batur İLTER  İstanbul-Kadıköy Kurultay Delegesi      baturilter@gmail.com    
Ekleme Tarihi: 19 Kasım 2023 - Pazar

Kurultay Sonrası Öneriler

Sayın Genel Başkanın dikkatine!
 

Sayın Genel Başkan,

Tüzük kurultayı olağan genel kurul olmadığından, olağanüstü genel kurul kategorisindedir. Dolayısıyla 48.inci maddenin, altıncı fıkrasına göre işlem görür. Olağanüstü kurultay, en az on beş gün önce ilgililere duyurulmak koşuluyla en geç kırk beş gün içinde yapılır. O nedenle önümüzdeki Aralık ayında söz konusu Kurultay kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Karar alma, delege imzası dışında, doğrudan Genel Başkanın talebi ya da Parti Meclisinin kararı ile yapılabilir. Parti üyelerinin büyük çoğunluğu Tüzük kurultayının yapılmasını istemektedir. Gereğini saygılarımla arz ederim.

V.Batur İlter

İstanbul Kadıköy Kurultay Delegesi

.  

________________

 

Değerli delege arkadaşlarım,
 

Tüzük bir partinin anayasasıdır, derler. Aslında ona, parti içi ortak hayatın koşullarının belirlendiği bir metinde diyebiliriz. O nedenle ülke için oluşturmayı düşündüğümüz demokratik yaşamın köşe taşları, tüzükte kendini göstermelidir. Dolayısıyla birçok alanda tartışılarak, değerli önerilerin oluşturulduğu Tüzük kurultayının en az 2 gün olmak üzere Aralık ayında yapılmaması hem parti örgütünü hem de CHP seçmenini olumsuz bir biçimde etkileyecektir.

Birinci talebimiz Tüzük kurultayının yukarıdaki koşullara uygun şekilde  mutlaka yapılmasıdır!

İkinci talebimiz,Yerel seçim adaylık başvurularının, PM'nin nerede hangi yöntemle adayları saptayacağı belli olduktan sonra yapılmasıdır.

Üçüncü talep ise seçim yapılması kararlaştırılan yerlerde resmi ön seçim yapılmasıdır. Kuşkusuz burada da eskiden olduğu gibi tabanın görüşleri alınmadan ön seçim dışı aday saptama yöntemlerine prim verilmemelidir.

Arkadaşlar, şu aşamada hepimiz bir yerlere gelmek yerine partiyi ayağa kaldırmaya çaba göstermek zorundayız. Yoksa atı alan Üsküdar'a değil adım adım hedefine doğru gitmektedir. O nedenle artık sessiz kalamayız, parti içi yapıyı olması gereken yere hep birlikte taşımalıyız.

Hepinize sevgiler, saygılar

V.Batur İLTER 

İstanbul-Kadıköy Kurultay Delegesi     

baturilter@gmail.com

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.