İran'ın yeni misillemesinin ardından İsrail'in birçok bölgesinde bir kez daha sirenler çaldı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 01.04.2026 - 19:30, Güncelleme: 01.04.2026 - 19:08 221 kez okundu.
 

İran'ın yeni misillemesinin ardından İsrail'in birçok bölgesinde bir kez daha sirenler çaldı

ABD-İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü İran'ın üst üste yaptığı misillemelerin ardından başta başkent Tel Aviv olmak üzere İsrail'in birçok bölgesinde art arda sirenler çaldı.
KUDÜS/TAHRAN (AA) - İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, Tel Aviv'in de yer aldığı İsrail'in merkez bölgesinde iki dalga halinde gelen misillemeler nedeniyle yarım saat içerisinde 3 kez sirenlerin çaldığını bildirdi.Alarmların çalmasına sebep olan ilk misillemede, İsrail'in merkezindeki Tel Aviv, Ramat Gan, Bnei Brak, Savyon, Rosh Haayin ve Petah Tikva'da isabetler olduğu, füze veya parçalarının isabet ettiği noktalarda büyük tahribat yaşandığı ve yangın çıktığı belirtildi.Rosh Haayin'de füzenin isabet ettiği noktadan yoğun dumanlar yükseldiği görülürken yangın söndürme ve arama kurtarma ekiplerinin buraya ve diğer bölgelere intikal ettiği aktarıldı.The Times of Israel gazetesi, İran'ın savaşın ilk günlerinden beri en yoğun misillemesini gerçekleştirdiğini belirterek kısa sürede İsrail'in merkezini hedef alan 10 füzenin ateşlendiğini kaydetti.Bazı füzelerin İsrail hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini, az sayıda füzenin ise açık alana düştüğü ileri sürüldü.Öte yandan İran ile eş zamanlı olarak Lübnan'daki Hizbullah da roketlerle İsrail'in kuzeyini hedef aldı.Hizbullah'ın roket saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki birçok kentte sirenler çaldı.İranlı askeri bir yetkili, önceki iki güne göre bugün 2 kat fazla füze attıklarını söylediİranlı askeri yetkili, İsrail, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve bölgedeki ABD üslerini hedef aldıklarını ifade ederek bugün önceki iki güne göre 2 kat fazla füze attıklarını söyledi.Yarı resmi Fars Haber Ajansına göre İranlı askeri bir yetkili, ülkesinin füze saldırılarına ilişkin bilgi verdi.İran’ın bugün gerçekleştirdiği saldırıların yaklaşık 80 bin kilometrekarelik bir alanı kapsadığını iddia eden askeri yetkili, "Bugün öğleden sonra saat 17.00'ye kadar fırlatılan füze sayısı önceki iki güne göre iki kat fazlaydı." dedi.İranlı yetkili, ülkesinin söz konusu bu yeteneğinin operasyonel kabiliyetini gösterdiğini vurgulayarak, İran'ın saldırı hedeflerinin İsrail, IKBY ve bölgedeki ABD üslerini kapsadığını kaydetti.Muhabir: Faruk Hanedar,Tolga Akbaba
ABD-İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü İran'ın üst üste yaptığı misillemelerin ardından başta başkent Tel Aviv olmak üzere İsrail'in birçok bölgesinde art arda sirenler çaldı.

KUDÜS/TAHRAN (AA) - İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, Tel Aviv'in de yer aldığı İsrail'in merkez bölgesinde iki dalga halinde gelen misillemeler nedeniyle yarım saat içerisinde 3 kez sirenlerin çaldığını bildirdi.

Alarmların çalmasına sebep olan ilk misillemede, İsrail'in merkezindeki Tel Aviv, Ramat Gan, Bnei Brak, Savyon, Rosh Haayin ve Petah Tikva'da isabetler olduğu, füze veya parçalarının isabet ettiği noktalarda büyük tahribat yaşandığı ve yangın çıktığı belirtildi.

Rosh Haayin'de füzenin isabet ettiği noktadan yoğun dumanlar yükseldiği görülürken yangın söndürme ve arama kurtarma ekiplerinin buraya ve diğer bölgelere intikal ettiği aktarıldı.

The Times of Israel gazetesi, İran'ın savaşın ilk günlerinden beri en yoğun misillemesini gerçekleştirdiğini belirterek kısa sürede İsrail'in merkezini hedef alan 10 füzenin ateşlendiğini kaydetti.

Bazı füzelerin İsrail hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini, az sayıda füzenin ise açık alana düştüğü ileri sürüldü.

Öte yandan İran ile eş zamanlı olarak Lübnan'daki Hizbullah da roketlerle İsrail'in kuzeyini hedef aldı.

Hizbullah'ın roket saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki birçok kentte sirenler çaldı.

İranlı askeri bir yetkili, önceki iki güne göre bugün 2 kat fazla füze attıklarını söyledi

İranlı askeri yetkili, İsrail, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve bölgedeki ABD üslerini hedef aldıklarını ifade ederek bugün önceki iki güne göre 2 kat fazla füze attıklarını söyledi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansına göre İranlı askeri bir yetkili, ülkesinin füze saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

İran’ın bugün gerçekleştirdiği saldırıların yaklaşık 80 bin kilometrekarelik bir alanı kapsadığını iddia eden askeri yetkili, "Bugün öğleden sonra saat 17.00'ye kadar fırlatılan füze sayısı önceki iki güne göre iki kat fazlaydı." dedi.

İranlı yetkili, ülkesinin söz konusu bu yeteneğinin operasyonel kabiliyetini gösterdiğini vurgulayarak, İran'ın saldırı hedeflerinin İsrail, IKBY ve bölgedeki ABD üslerini kapsadığını kaydetti.


Muhabir: Faruk Hanedar,Tolga Akbaba

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.