İran Meclis Başkanı Kalibaf: "Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz"

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.04.2026 - 10:12, Güncelleme: 13.04.2026 - 10:12 158 kez okundu.
 

İran Meclis Başkanı Kalibaf: "Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz"

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, “Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İrademizi bir kez daha sınayacak olurlarsa, onlara daha büyük bir ders vereceğiz” dedi.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Pakistan'da ABD ile müzakerelere katıldıktan sonra ülkesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kalibaf, müzakerelerin, ‘çok yoğun, ciddi ve zorlu’ geçtiğini belirterek, ABD tarafına güvenmediklerini baştan söylediklerini, çünkü 2 defa müzakerelerin ortasında kendilerine saldırı yapıldığını söyledi. 20 saatten fazla süren görüşmeler gerçekleştirdikleri için İran heyetine teşekkür eden Kalibaf, ABD tarafından yapılan tehditlerin İran halkı üstünde bir etkisinin olmadığını ve bunu ispatladıklarını bildirdi. Kalibaf, “Eğer ABD kendisi için bir çıkış yolu bulmak istiyorsa, tek bir yol var, o da karar vermek ve İran halkının güvenini kazanmaktır. Eğer savaşırsanız savaşırız ve eğer mantıkla yaklaşırsanız, biz de mantıkla karşılık veririz. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İrademizi bir kez daha sınayacak olurlarsa, onlara daha büyük bir ders vereceğiz” ifadelerine yer verdi.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, “Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İrademizi bir kez daha sınayacak olurlarsa, onlara daha büyük bir ders vereceğiz” dedi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Pakistan'da ABD ile müzakerelere katıldıktan sonra ülkesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kalibaf, müzakerelerin, ‘çok yoğun, ciddi ve zorlu’ geçtiğini belirterek, ABD tarafına güvenmediklerini baştan söylediklerini, çünkü 2 defa müzakerelerin ortasında kendilerine saldırı yapıldığını söyledi.

20 saatten fazla süren görüşmeler gerçekleştirdikleri için İran heyetine teşekkür eden Kalibaf, ABD tarafından yapılan tehditlerin İran halkı üstünde bir etkisinin olmadığını ve bunu ispatladıklarını bildirdi. Kalibaf, “Eğer ABD kendisi için bir çıkış yolu bulmak istiyorsa, tek bir yol var, o da karar vermek ve İran halkının güvenini kazanmaktır. Eğer savaşırsanız savaşırız ve eğer mantıkla yaklaşırsanız, biz de mantıkla karşılık veririz. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İrademizi bir kez daha sınayacak olurlarsa, onlara daha büyük bir ders vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.