İngiltere Kralı Charles'ın ABD'ye ziyareti planlandığı gibi gerçekleşecek
İngiltere Kralı Charles'ın ABD'ye ziyareti planlandığı gibi gerçekleşecek
İngiltere Kralı 3. Charles ve Kraliçe Camilla'nın üç günlük Amerika Birleşik Devletleri ziyareti başlıyor. Bu, Kraliçe 2. Elizabeth'in 2007'deki ziyaretinden sonra ABD'ye devlet seviyesinde yapılacak ilk ziyaret.
Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, cumartesi akşamı Washington'daki Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde gerçekleştirilen silahlı saldırı girişimine rağmen ziyaretin gerçekleştirileceği belirtildi.
Kral ve Kraliçe'nin ziyareti için hali hazırda çok sıkı güvenlik önlemleri alınıyordu ancak son olaydan sonra önlemlerin "daha ileri bir seviyeye yükseltileceği" belirtiliyor.
Trump geçen yıl İngiltere'yi ziyaret ettiğinde davetlerin çoğu Windsor Kalesi'nin içinde verilmiş ve Trump her yere helikopterle götürülmüştü.
Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla, 27-30 Nisan'da Washington DC, New York ve Virginia'yı ziyaret edecek.
Kraliyet çifti pazartesi günü ilk olarak ABD Başkanı Donald Trump ve First Lady Melania Trump ile öğleden sonra çayında buluşacak.
Trump özellikle İran'a yönelik İsrail ile birlikte başlattıkları saldırıların ardından, savaştaki tutumundan ötürü İngiltere hükümetini eleştiren açıklamalar yapmıştı.
Ancak İngiltere ile siyasi farklılıklarına rağmen, ABD Başkanı İngiltere'deki monarşiye ve Kral 3. Charles'a duyduğu "hayranlığı" sık sık tekrarlıyor. Trump BBC'ye geçen hafta yaptığı açıklamada, ziyaretin iki ülke ilişkilerini onarmaya yardımcı olabileceğini söylemişti.
Trump çifti, salı günü Beyaz Saray'da düzenlenecek ve askeri tören geçidini de içeren resmi karşılama kapsamında kraliyet ailesiyle yeniden bir araya gelecek.
Törene ABD Kongresi üyeleri de katılacak.
Akşam saatlerinde ise Trump çifti, Beyaz Saray'ın East Room salonunda kraliyet çifti onuruna resmi bir devlet yemeği verecek.
Salı günü ayrıca Kral 3. Charles, ABD Kongresi'nin her iki kanadında konuşma yapacak.
Bu, 1991'deki devlet ziyaretinde Kraliçe 2. Elizabeth'in yaptığı konuşmadan sonra bir ilk olacak.
Kraliyet çifti buradan New York'a geçecek.
Çiftin, Kral 3. Charles'ın oğlu Sussex Dükü Harry ve eşi Meghan'la buluşması beklenmiyor. California'da yaşayan çiftin aktif kraliyet görevi bulunmuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
