Grok geri döndü

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.07.2025 - 12:51, Güncelleme: 13.07.2025 - 12:51 2010+ kez okundu.
 

Grok geri döndü

Grok geri döndü
Elon Musk'ın sahibi olduğu xAI firmasının yapay zeka sohbet botu Grok, birkaç gün aradan sonra düzeltmelerle birlikte geri döndü. Sohbet botunun X hesabından cumartesi sabah yayınlanan açıklamada, geçen hafta sonu başlayan birkaç günlük süreçte Grok'un hakaretvari cevaplar vermesi ve Hitler övmesi nedeniyle özür dilendi. Açıklamada, "Dikkatli bir araştırmanın ardından, temel nedenin Grok botunun yukarı akışındaki bir kod yolunda yapılan bir güncelleme olduğunu keşfettik. Bu, botu destekleyen temel dil modelinden bağımsız bir durum," ifadeleri yer aldı. Güncelleme 16 saat boyunca aktif kaldı ve şimdi kullanımdan kaldırılan kod, Grok'u X kullanıcılarının gönderilerine karşı savunmasız hale getirdi. Bu kodu kaldırdık ve daha fazla kötüye kullanımı önlemek için tüm sistemi yeniden düzenledik. Grok botu için yeni sistem istemi, herkese açık GitHub sayfamızda yayınlanacak. Geçen pazar gününden bu yana Grok, hem Türkiye'deki hem de dünya genelindeki kullanıcılara verdiği cevaplarda tepki uyandıracak ifadeler kullanmıştı. Hatta siyasilere ve bazı sosyal medya fenomenlerine yönelik küfürlü nitelemeler de paylaşmıştı.
Grok geri döndü

Elon Musk'ın sahibi olduğu xAI firmasının yapay zeka sohbet botu Grok, birkaç gün aradan sonra düzeltmelerle birlikte geri döndü.

Sohbet botunun X hesabından cumartesi sabah yayınlanan açıklamada, geçen hafta sonu başlayan birkaç günlük süreçte Grok'un hakaretvari cevaplar vermesi ve Hitler övmesi nedeniyle özür dilendi.

Açıklamada, "Dikkatli bir araştırmanın ardından, temel nedenin Grok botunun yukarı akışındaki bir kod yolunda yapılan bir güncelleme olduğunu keşfettik. Bu, botu destekleyen temel dil modelinden bağımsız bir durum," ifadeleri yer aldı.

Güncelleme 16 saat boyunca aktif kaldı ve şimdi kullanımdan kaldırılan kod, Grok'u X kullanıcılarının gönderilerine karşı savunmasız hale getirdi. Bu kodu kaldırdık ve daha fazla kötüye kullanımı önlemek için tüm sistemi yeniden düzenledik. Grok botu için yeni sistem istemi, herkese açık GitHub sayfamızda yayınlanacak.

Geçen pazar gününden bu yana Grok, hem Türkiye'deki hem de dünya genelindeki kullanıcılara verdiği cevaplarda tepki uyandıracak ifadeler kullanmıştı. Hatta siyasilere ve bazı sosyal medya fenomenlerine yönelik küfürlü nitelemeler de paylaşmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.