G7'de Rusya'ya baskıyı artırma mutabakatı sağlandı: Trump’tan Putin’e çağrı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.06.2026 - 09:44, Güncelleme: 17.06.2026 - 09:44 183 kez okundu.
 

G7'de Rusya'ya baskıyı artırma mutabakatı sağlandı: Trump’tan Putin’e çağrı

Fransa ev sahipliğindeki G7 zirvesinde, Ukrayna savaşını sona erdirmek için Rusya üzerindeki baskıyı artırma mutabakatı sağlandı.
G7 liderleri daha sert yaptırımlar yoluyla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i müzakere masasına oturmaya ikna etmeyi hedefliyor. ABD Başkanı Donald Trump, G7 zirvesinde yeniden Ukrayna savaşını sona erdirmeye odaklanacağını duyurdu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna ile müzakereleri başlatma çağrısı yaptı.  Son aylarda tüm dikkatini, 28 Şubat'ta İsrail ile başlattığı İran savaşını sona erdirmeye odaklanan ABD Başkanı Donald Trump, sona erdirmek istediği Ukrayna savaşını yeniden gündemine almaya hazır olduğunu duyurdu. Trump'tan Putin'e çağrı Evian'daki zirve sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşen Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaşı sona erdirecek görüşmelere başlama çağrısı yaptı. ABD'nin, Avrupa Birliği (AB) tarafından parası ödenen silah satışları dışında aslında Ukrayna savaşı ile "pek ilgisi olmadığını" savunan Trump, İran konusunun artık arka planda olacağını belirterek yeniden Ukrayna savaşına eğileceğini belirtti. "Her ay 25 bin genç insanın ölmesini artık görmek istemediğini" ve bu nedenle bu konu ile ilgileneceğini aktaran Trump, Ukrayna savaşında yaşanan ölümleri "saçma" olarak nitelendirerek, savaşı bitirmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.
Fransa ev sahipliğindeki G7 zirvesinde, Ukrayna savaşını sona erdirmek için Rusya üzerindeki baskıyı artırma mutabakatı sağlandı.

G7 liderleri daha sert yaptırımlar yoluyla, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i müzakere masasına oturmaya ikna etmeyi hedefliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, G7 zirvesinde yeniden Ukrayna savaşını sona erdirmeye odaklanacağını duyurdu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna ile müzakereleri başlatma çağrısı yaptı. 

Son aylarda tüm dikkatini, 28 Şubat'ta İsrail ile başlattığı İran savaşını sona erdirmeye odaklanan ABD Başkanı Donald Trump, sona erdirmek istediği Ukrayna savaşını yeniden gündemine almaya hazır olduğunu duyurdu.

Trump'tan Putin'e çağrı

Evian'daki zirve sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşen Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaşı sona erdirecek görüşmelere başlama çağrısı yaptı.

ABD'nin, Avrupa Birliği (AB) tarafından parası ödenen silah satışları dışında aslında Ukrayna savaşı ile "pek ilgisi olmadığını" savunan Trump, İran konusunun artık arka planda olacağını belirterek yeniden Ukrayna savaşına eğileceğini belirtti.

"Her ay 25 bin genç insanın ölmesini artık görmek istemediğini" ve bu nedenle bu konu ile ilgileneceğini aktaran Trump, Ukrayna savaşında yaşanan ölümleri "saçma" olarak nitelendirerek, savaşı bitirmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.