Brüksel’de demir yolu çalışmaları tren seferlerinde ciddi aksamalara yol açacak

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 07.03.2026 - 17:30, Güncelleme: 07.03.2026 - 17:04 127 kez okundu.
 

Brüksel’de demir yolu çalışmaları tren seferlerinde ciddi aksamalara yol açacak

Belçika’nın başkenti Brüksel’de hafta sonu demir yolu altyapısında yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle tren seferlerinde önemli aksaklıklar yaşanması bekleniyor.
BRÜKSEL (AA) - Belçika demir yolu altyapı işletmecisi Infrabel ve ulusal tren işletmecisi SNCB, bugün ve yarın başkentteki kuzey-güney demir yolu bağlantısında gerçekleştirilecek çalışmalardan Brüksel’e giriş ve çıkış yapan çok sayıda trenin etkileneceğini duyurdu.Çalışmaların cumartesi sabahından pazar akşamına kadar aralıksız sürmesi öngörülüyor.Bu kapsamda kuzey-güney hattındaki 6 raydan 4'ü geçici olarak kapatılacak ve Schaerbeek ile Brüksel-Kuzey istasyonları arasında tren seferleri yapılmayacak. Ayrıca Brüksel-Kuzey istasyonunda kullanılabilir peron sayısı da önemli ölçüde azalacak.Yetkililer, çok sayıda trenin Brüksel-Merkez istasyonunda durmayacağını ve bazı hatların başka güzergahlara yönlendirileceğini bildirdi.SNCB, yolculara alternatif ulaşım seçeneklerinin sunulacağını ve bazı hatlarda tren biletlerinin Brüksel toplu taşıma işletmesi STIB’ye ait otobüs ve tramvaylarda da kullanılabileceğini açıkladı.Muhabir: Selen Valente Rasquinho
Belçika’nın başkenti Brüksel’de hafta sonu demir yolu altyapısında yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle tren seferlerinde önemli aksaklıklar yaşanması bekleniyor.

BRÜKSEL (AA) - Belçika demir yolu altyapı işletmecisi Infrabel ve ulusal tren işletmecisi SNCB, bugün ve yarın başkentteki kuzey-güney demir yolu bağlantısında gerçekleştirilecek çalışmalardan Brüksel’e giriş ve çıkış yapan çok sayıda trenin etkileneceğini duyurdu.

Çalışmaların cumartesi sabahından pazar akşamına kadar aralıksız sürmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda kuzey-güney hattındaki 6 raydan 4'ü geçici olarak kapatılacak ve Schaerbeek ile Brüksel-Kuzey istasyonları arasında tren seferleri yapılmayacak. Ayrıca Brüksel-Kuzey istasyonunda kullanılabilir peron sayısı da önemli ölçüde azalacak.

Yetkililer, çok sayıda trenin Brüksel-Merkez istasyonunda durmayacağını ve bazı hatların başka güzergahlara yönlendirileceğini bildirdi.

SNCB, yolculara alternatif ulaşım seçeneklerinin sunulacağını ve bazı hatlarda tren biletlerinin Brüksel toplu taşıma işletmesi STIB’ye ait otobüs ve tramvaylarda da kullanılabileceğini açıkladı.


Muhabir: Selen Valente Rasquinho

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.