Rauf BEKİROĞLU
Köşe Yazarı
Rauf BEKİROĞLU
 

Anıt Kabirde Barış Selleri Akıyordu Durmadan

Saygıdeğer okuyucular; Bugün 10 Kasım, elemliyiz, kederleyiz “Atamızın” aziz hatırası önünde ona olan sevgilerimizi, sunmak için, başlarımız önde, hep birlikte saygı duruşuna gideceğiz, yeri mekânı nur olsun, ışıklar içinde uyusun. Onunla ilgili binlerce kitap yazıldı, şiirler dizildi, türküler yakıldı, ona ne yapılsa azdır, yeridir. Hakkıdır. Atatürk Türk Milletine Yüce Yaradan’ın bir Lutfudur. O Mazlum milletler için de bir ilham ve umut kaynağı olmuştur. Ona “Halaskar gazi” (Kurtarıcı) demişlerdir. Japonlar ise “ Gerçekleşmesi imkânsız olanı gerçekleştiren adam” olarak tanımlamışlardır. Dünyanın en büyük devrim ve eylem adamı olan bu eşsiz kahraman, ulusunun gönlünde taht kurmuş, bir efsane olarak yaşıyor ve ebediyen yaşayacaktır. Ona sevgimiz ve minnet duygularımız artarak devam edecektir. Her zora düştüğümüzde, onun verdiği mücadele ve yaptıkları bize rehber olacak, onun “birleştirici ruhu” önünde toplanacağız,” akıl ve bilimi” önceleyen ışıklı yolunda yürüyeceğiz, emanetlerine ebediyen sahip çıkacağız. Sevgili okurlarım; Dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı o yüce insana yapılan karalamalar eleştiriler bizleri derinden yaralamaktadır. Bundan ötürüdür ki; Bu gün çok kederliyim, yüreğim “dolu- dolu” dokunsan bir sağanak olup boşalacağım duygularımla baş başa kalmak üzere sizlerden izin istiyorum. Onun en büyük eseri “CUMHURİYETİN” yüzüncü yılı sebebiyle Anıt kabirdeki kutlamalardan esinlenerek kaleme aldığım “ BARIŞ SELLERİ” şiirimi takdim ederek sizleri selamlıyorum. Saygılarımla. Barış selleri Seller akıyordu dün; Gündüz gece “ANITKABİR”DE, Aralıksız, durmadan. Sade, duru, Etrafını kirletmeden, Bulanmadan, yıkmadan. “ATAM” Diktiğin çiçekler, Sararmaya yüz tutmuş, Sulamaya geldik, Üşenmeden bıkmadan.   Seksenli yaşlardayım, Ben de varım, ben de varım, Boğulursam boğulayım, Sellere kapıldım, Çok çok bahtiyarım, Yüksünmeden, korkmadan. Barış güvercinleri, Halaylar çekiyordu, türküler söylüyordu, Üşenmeden, bıkmadan. Yer gök inliyordu, Besleme kargalar Sus, pus dinliyorlardı, Bir ara akortsuz sesler çıkardılar, Görkemli şölene limon sıktılar, Defolup, gittiler, Arlanıp, utanmadan. Dün gece; Baht’ı varım - bahtiyarım, Misler gibi, kana kana, ZEMZEM” suları yuttum, Durmadan yorulmadan. RAUF BEKİROĞLU 29.EKİM 2023 (Tüm hakları saklıdır)
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma

Anıt Kabirde Barış Selleri Akıyordu Durmadan

Saygıdeğer okuyucular;

Bugün 10 Kasım, elemliyiz, kederleyiz “Atamızın” aziz hatırası önünde ona olan sevgilerimizi, sunmak için, başlarımız önde, hep birlikte saygı duruşuna gideceğiz, yeri mekânı nur olsun, ışıklar içinde uyusun.

Onunla ilgili binlerce kitap yazıldı, şiirler dizildi, türküler yakıldı, ona ne yapılsa azdır, yeridir. Hakkıdır. Atatürk Türk Milletine Yüce Yaradan’ın bir Lutfudur. O Mazlum milletler için de bir ilham ve umut kaynağı olmuştur. Ona “Halaskar gazi” (Kurtarıcı) demişlerdir. Japonlar ise “ Gerçekleşmesi imkânsız olanı gerçekleştiren adam” olarak tanımlamışlardır.

Dünyanın en büyük devrim ve eylem adamı olan bu eşsiz kahraman, ulusunun gönlünde taht kurmuş, bir efsane olarak yaşıyor ve ebediyen yaşayacaktır. Ona sevgimiz ve minnet duygularımız artarak devam edecektir. Her zora düştüğümüzde, onun verdiği mücadele ve yaptıkları bize rehber olacak, onun “birleştirici ruhu” önünde toplanacağız,” akıl ve bilimi” önceleyen ışıklı yolunda yürüyeceğiz, emanetlerine ebediyen sahip çıkacağız.

Sevgili okurlarım;

Dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı o yüce insana yapılan karalamalar eleştiriler bizleri derinden yaralamaktadır. Bundan ötürüdür ki;

Bu gün çok kederliyim, yüreğim “dolu- dolu” dokunsan bir sağanak olup boşalacağım duygularımla baş başa kalmak üzere sizlerden izin istiyorum.

Onun en büyük eseri “CUMHURİYETİN” yüzüncü yılı sebebiyle Anıt kabirdeki kutlamalardan esinlenerek kaleme aldığım “ BARIŞ SELLERİ” şiirimi takdim ederek sizleri selamlıyorum. Saygılarımla.

Barış selleri

Seller akıyordu dün;

Gündüz gece “ANITKABİR”DE,

Aralıksız, durmadan.

Sade, duru,

Etrafını kirletmeden,

Bulanmadan, yıkmadan.

“ATAM”

Diktiğin çiçekler,

Sararmaya yüz tutmuş,

Sulamaya geldik,

Üşenmeden bıkmadan.

 

Seksenli yaşlardayım,

Ben de varım, ben de varım,

Boğulursam boğulayım,

Sellere kapıldım,

Çok çok bahtiyarım,

Yüksünmeden, korkmadan.

Barış güvercinleri,

Halaylar çekiyordu, türküler söylüyordu,

Üşenmeden, bıkmadan.

Yer gök inliyordu,

Besleme kargalar

Sus, pus dinliyorlardı,

Bir ara akortsuz sesler çıkardılar,

Görkemli şölene limon sıktılar,

Defolup, gittiler,

Arlanıp, utanmadan.

Dün gece;

Baht’ı varım - bahtiyarım,

Misler gibi, kana kana,

ZEMZEM” suları yuttum,

Durmadan yorulmadan.

RAUF BEKİROĞLU

29.EKİM 2023

(Tüm hakları saklıdır)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hüseyin sungur
(11.11.2023 00:03 - #455)
Kalemine yüreğine sağlık
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Gani AKSU
(08.12.2023 20:23 - #498)
Benim başkanım ve sevgili büyüğüm şiirinizin sonunda ki verdiğiniz cevap o omurgasızlara bir tokat gibi idi. Sevgi ve saygılarımla. Gani AKSU
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.