Türkiye'nin en uzun ve en hızlı metro hattı açılıyor
Türkiye'nin en uzun ve en hızlı metro hattı açılıyor
Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 22 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy kesimi bugün hizmete giriyor.
İstanbul'un raylı sistem ağını önemli ölçüde güçlendirecek olan Halkalı-Arnavutköy metro hattı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete alınıyor. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı projesinin son halkası olan bu bölümle birlikte, şehrin iki yakası dev bir raylı sistem koridoruyla birleşiyor.
21,75 kilometrelik son bölümün de hizmete girmesiyle tamamı yer altında bulunan 69 kilometrelik metro ring hattı, Türkiye’nin en uzun metro ringi unvanını alacak.
Bugün açılışı gerçekleştirilecek Halkalı-Arnavutköy kesimiyle birlikte, toplam uzunluğu 69 kilometreye ulaşan Gayrettepe-Halkalı hattı tamamlanmış oldu. Tamamı yer altında inşa edilen bu dev hat, metro sınıfında Türkiye'nin en uzun ve en hızlı güzergahı unvanını taşıyor. İşletme hızı saatte 120 kilometreye ulaşacak olan metro, dünyadaki benzer projeler arasında da uzunluğuyla ön sıralarda yer alıyor.
Hattın tamamlanmasıyla: • Halkalı – İstanbul Havalimanı: 30 dakika • Halkalı – Göktürk: 43 dakika • Halkalı – Kağıthane: 54 dakika • Halkalı – Gayrettepe: 57 dakika • Küçükçekmece – Kemerburgaz: 50 dakika • Başakşehir (Metrokent) – Kağıthane: 48 dakika olacak.
Yeni metro hattı, birçok metro hattı ve Marmaray ile entegre çalışarak İstanbul ulaşımında önemli bir rahatlama sağlayacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
