Türk Kızılaydan Venezuela Kızılhaçına yardım teklifi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 25.06.2026 - 16:30, Güncelleme: 25.06.2026 - 16:22 142 kez okundu.
 

Türk Kızılaydan Venezuela Kızılhaçına yardım teklifi

Türk Kızılay, Venezuela'nın kuzey kıyısında meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından Venezuela Kızılhaçı ile temasa geçerek, ihtiyaç duyulması halinde destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.
ANKARA (AA) - Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından Türk Kızılay, bölgedeki gelişmeleri Venezuela Kızılhaçı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile koordinasyon içinde izlemeye devam ediyor.  Depremin ardından Venezuela Kızılhaçı ile ilk teması kuran Kızılay, "Her türlü yardıma hazırız." mesajını verdi.Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Venezuela halkının yaşadığı acıyı paylaştıklarını belirterek, "Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili birimlerimiz Venezuela Kızılhaçı ile sürekli temas halindeler. Başta uzman afet müdahale ekiplerimiz olmak üzere kardeş Venezuela halkının her türlü insani yardım malzemesi ihtiyacını karşılamak için hazırız." ifadelerini kullandı.Türk Kızılay, Venezuela Kızılhaçı ile yardım ekibi görevlendirilmesi konusunda istişarelerini sürdürüyor. Muhabir: Duygu Yener
Türk Kızılay, Venezuela'nın kuzey kıyısında meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından Venezuela Kızılhaçı ile temasa geçerek, ihtiyaç duyulması halinde destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

ANKARA (AA) - Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından Türk Kızılay, bölgedeki gelişmeleri Venezuela Kızılhaçı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile koordinasyon içinde izlemeye devam ediyor.

 

 

Depremin ardından Venezuela Kızılhaçı ile ilk teması kuran Kızılay, "Her türlü yardıma hazırız." mesajını verdi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Venezuela halkının yaşadığı acıyı paylaştıklarını belirterek, "Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili birimlerimiz Venezuela Kızılhaçı ile sürekli temas halindeler. Başta uzman afet müdahale ekiplerimiz olmak üzere kardeş Venezuela halkının her türlü insani yardım malzemesi ihtiyacını karşılamak için hazırız." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay, Venezuela Kızılhaçı ile yardım ekibi görevlendirilmesi konusunda istişarelerini sürdürüyor.


 

Muhabir: Duygu Yener

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.