Sahipsiz köpekler uyutulacak! Tasarı Meclis'e geldi, hayvanseverler ayakta

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.05.2024 - 10:43, Güncelleme: 22.05.2024 - 10:43 399 kez okundu.
 

Sahipsiz köpekler uyutulacak! Tasarı Meclis'e geldi, hayvanseverler ayakta

AK Parti sahipsiz köpeklerin uyutulmasına yönelik bir yasa teklifini Meclis'e getiriyor. Tasarıya göre sahipsiz köpekler belediyeler tarafından sahiplendirilmek üzere ilana konulacak. 30 gün içinde sahip bulamayan köpekler uyutulacak.
AK Parti'nin hızlıca Meclis'ten geçirmeye hazırlandığı tasarı ise hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifinin Meclis'in kapanmasından önce yasalaşması bekleniyor. AK Parti hazırladığı bir tasarı ile İngiltere, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde sokak hayvanlarına uygulanan uyutma yöntemi ile ortadan kaldırılmalarını gündeme getirdi. Uyutma yöntemini savunan AK Partililer sokak köpeklerinin popülasyonlarındaki artışın toplum sağlığını tehdit eder hale geldiğini öne sürdü. SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI UYGULAMASI NASIL İŞLEYECEK? Tasarının yasallaşması durumunda belediyeler kapasiteleri kadar sokak köpeğini alarak fotoğraflarını çekerek oluşturulan internet sitesine koyacak. Köpeklerin site üzerinden sahip bulması beklenecek. -30 günlük süre içinde sahip bulamayan köpek ise uyutulacak. -Sahip bulan köpekler ise takılacak çiplerle takip edilecek.   kamusonhaber.com.tr -Sahiplenilmeyen sokak köpekleri ise iğneleme yöntemi ile uyutularak ortadan kaldırılacak. -Sahiplenilen ve uyutulan köpeklerden boşalan yerlere ise yeni sokak köpekleri konularak aynı işlemler tekrar edilecek.-Sistem tüm kent ve ilçelerde işletilecek.
AK Parti sahipsiz köpeklerin uyutulmasına yönelik bir yasa teklifini Meclis'e getiriyor. Tasarıya göre sahipsiz köpekler belediyeler tarafından sahiplendirilmek üzere ilana konulacak. 30 gün içinde sahip bulamayan köpekler uyutulacak.

AK Parti'nin hızlıca Meclis'ten geçirmeye hazırlandığı tasarı ise hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifinin Meclis'in kapanmasından önce yasalaşması bekleniyor.

AK Parti hazırladığı bir tasarı ile İngiltere, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde sokak hayvanlarına uygulanan uyutma yöntemi ile ortadan kaldırılmalarını gündeme getirdi.

Uyutma yöntemini savunan AK Partililer sokak köpeklerinin popülasyonlarındaki artışın toplum sağlığını tehdit eder hale geldiğini öne sürdü.

SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI UYGULAMASI NASIL İŞLEYECEK?

Tasarının yasallaşması durumunda belediyeler kapasiteleri kadar sokak köpeğini alarak fotoğraflarını çekerek oluşturulan internet sitesine koyacak. Köpeklerin site üzerinden sahip bulması beklenecek.

-30 günlük süre içinde sahip bulamayan köpek ise uyutulacak.

-Sahip bulan köpekler ise takılacak çiplerle takip edilecek.

 

kamusonhaber.com.tr

-Sahiplenilmeyen sokak köpekleri ise iğneleme yöntemi ile uyutularak ortadan kaldırılacak.

-Sahiplenilen ve uyutulan köpeklerden boşalan yerlere ise yeni sokak köpekleri konularak aynı işlemler tekrar edilecek.-Sistem tüm kent ve ilçelerde işletilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.