"Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratma politikasına karşıyız"

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.07.2026 - 09:52, Güncelleme: 23.07.2026 - 09:52 152 kez okundu.
 

"Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratma politikasına karşıyız"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio bu sabah Manila'da görüştü. Lavrov, Ukrayna cephesindeki son duruma ilişkin Rusya'nın değerlendirmelerini aktararak Kiev'e silah sevkiyatının sürdürülmesine ve Avrupa ülkelerinin Rusya'yı "stratejik yenilgiye uğratma" politikasına karşı olduklarını vurguladı.
İki bakan ASEAN Zirvesi kapsamında Eylül 2025'ten bu yana ilk yüz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede taraflar ağırlıklı olarak Ukrayna'daki durum ve Kremlin'in Vladimir Putin ile Donald Trump arasında Alaska'da varıldığını açıkladığı mutabakatları ele aldı.   Lavrov, Moskova'nın ABD'nin önceki önerilerini geri çektiğine dair bir işaret almadığını söylerken, Rubio da savaşın sona ermesinin hem Rusya hem de ABD açısından faydalı olacağını ve çatışmanın iki ülkenin diğer alanlarda iş birliği geliştirmesini engellediğini ifade etti.   Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın görüşmesinde Ukrayna'daki savaş, Basra Körfezi'ndeki gelişmeler ve iki ülkenin diplomatik temsilciliklerinin çalışma koşullarının normalleştirilmesini ele aldığını açıkladı.   Bakanlığa göre Lavrov, Ukrayna cephesindeki son duruma ilişkin Rusya'nın değerlendirmelerini aktararak Kiev'e silah sevkiyatının sürdürülmesine ve Avrupa ülkelerinin Rusya'yı "stratejik yenilgiye uğratma" politikasına karşı olduklarını vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio bu sabah Manila'da görüştü. Lavrov, Ukrayna cephesindeki son duruma ilişkin Rusya'nın değerlendirmelerini aktararak Kiev'e silah sevkiyatının sürdürülmesine ve Avrupa ülkelerinin Rusya'yı "stratejik yenilgiye uğratma" politikasına karşı olduklarını vurguladı.
İki bakan ASEAN Zirvesi kapsamında Eylül 2025'ten bu yana ilk yüz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede taraflar ağırlıklı olarak Ukrayna'daki durum ve Kremlin'in Vladimir Putin ile Donald Trump arasında Alaska'da varıldığını açıkladığı mutabakatları ele aldı.
 
Lavrov, Moskova'nın ABD'nin önceki önerilerini geri çektiğine dair bir işaret almadığını söylerken, Rubio da savaşın sona ermesinin hem Rusya hem de ABD açısından faydalı olacağını ve çatışmanın iki ülkenin diğer alanlarda iş birliği geliştirmesini engellediğini ifade etti.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın görüşmesinde Ukrayna'daki savaş, Basra Körfezi'ndeki gelişmeler ve iki ülkenin diplomatik temsilciliklerinin çalışma koşullarının normalleştirilmesini ele aldığını açıkladı.
 
Bakanlığa göre Lavrov, Ukrayna cephesindeki son duruma ilişkin Rusya'nın değerlendirmelerini aktararak Kiev'e silah sevkiyatının sürdürülmesine ve Avrupa ülkelerinin Rusya'yı "stratejik yenilgiye uğratma" politikasına karşı olduklarını vurguladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.