Rusya'dan Türkiye ve ABD'ye uyarı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.08.2026 - 10:00, Güncelleme: 16.08.2026 - 10:00 127 kez okundu.
 

Rusya'dan Türkiye ve ABD'ye uyarı

Rusya'dan Türkiye ve ABD'ye uyarı
ABD Kongresi'nin belgelerinde Türkiye'nin kendi envanterindeki Amerikan silahlarını Kiev'e iletebileceği belirtilirken Moskova'dan Washington ve Ankara'da yapılan planlara dair açıklama geldi. ABD Kongresi tarafından yayınlanan belgelerde Washington ve Ankara'nın Türkiye'nin elindeki silahları Kiev'e temin edebileceği yönündeki ifadelere Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tepki gösterdi. Belgeler hakkında açıklama yapan Zaharova, Kiev'e yeni silah tedarikinin özel askeri harekatın gidişatını etkilemeyeceğini vurgularken, Türkiye'nin bu adımının güveni sarsacağını kaydetti. Açıklamalarda: -Washington ve Ankara, durumu soğukkanlılıkla değerlendirmek için henüz geç kalmış değil -Kiev'e silah sevkiyatı yapılması durumunda ülkeler arasındaki ilişkilere verilecek zarar kaçınılmaz olur -Ukrayna ordusuna yeni silahlar pompalanması, özel askeri harekatın Rusya'nın adil senaryosuna göre ilerlemesini etkilemez -Türkiye'nin bir yandan ordusuna silah tedarik ederken diğer yandan arabuluculuk söylemlerinde bulunma girişimleri güveni sarsıyor -Washington ve Ankara'nın, Kiev rejiminin son çırpınışlarını uzatmak adına hangi saiklerle 'Pandora'nın kutusunu' açmaya karar verdiği anlaşılır değil" ifadeleri kullanıldı. ABD Kongresi tarafından kamuoyuyla paylaşılan belgelerde, Türkiye'nin envanterinde bulunan devasa miktardaki Amerikan silah cephaneliğini Ukrayna'ya devredebileceği, Washington ve Ankara'da bu konunun görüşüldüğü ifade edildi. Belgelere göre söz konusu envanter, taarruz silahlarını da içeren çok büyük bir cephaneliği kapsıyor. Özellikle 12 adet çok namlulu roketatar sistemi ve bunlara ait 2 bin 500'den fazla güdümsüz misket mühimmatı, 47 bin adet 203 milimetre kalibreli misket top mermisi ve 70 adet ATACMS taktik füzesinden bahsediliyor. (Sputnik)  
Rusya'dan Türkiye ve ABD'ye uyarı

ABD Kongresi'nin belgelerinde Türkiye'nin kendi envanterindeki Amerikan silahlarını Kiev'e iletebileceği belirtilirken Moskova'dan Washington ve Ankara'da yapılan planlara dair açıklama geldi.

ABD Kongresi tarafından yayınlanan belgelerde Washington ve Ankara'nın Türkiye'nin elindeki silahları Kiev'e temin edebileceği yönündeki ifadelere Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tepki gösterdi.

Belgeler hakkında açıklama yapan Zaharova, Kiev'e yeni silah tedarikinin özel askeri harekatın gidişatını etkilemeyeceğini vurgularken, Türkiye'nin bu adımının güveni sarsacağını kaydetti.

Açıklamalarda:

-Washington ve Ankara, durumu soğukkanlılıkla değerlendirmek için henüz geç kalmış değil

-Kiev'e silah sevkiyatı yapılması durumunda ülkeler arasındaki ilişkilere verilecek zarar kaçınılmaz olur

-Ukrayna ordusuna yeni silahlar pompalanması, özel askeri harekatın Rusya'nın adil senaryosuna göre ilerlemesini etkilemez

-Türkiye'nin bir yandan ordusuna silah tedarik ederken diğer yandan arabuluculuk söylemlerinde bulunma girişimleri güveni sarsıyor

-Washington ve Ankara'nın, Kiev rejiminin son çırpınışlarını uzatmak adına hangi saiklerle 'Pandora'nın kutusunu' açmaya karar verdiği anlaşılır değil" ifadeleri kullanıldı.

ABD Kongresi tarafından kamuoyuyla paylaşılan belgelerde, Türkiye'nin envanterinde bulunan devasa miktardaki Amerikan silah cephaneliğini Ukrayna'ya devredebileceği, Washington ve Ankara'da bu konunun görüşüldüğü ifade edildi.

Belgelere göre söz konusu envanter, taarruz silahlarını da içeren çok büyük bir cephaneliği kapsıyor. Özellikle 12 adet çok namlulu roketatar sistemi ve bunlara ait 2 bin 500'den fazla güdümsüz misket mühimmatı, 47 bin adet 203 milimetre kalibreli misket top mermisi ve 70 adet ATACMS taktik füzesinden bahsediliyor. (Sputnik)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.