Marakeş'in tarihi panayırı: Faniler Meydanı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 23.05.2024 - 13:00, Güncelleme: 23.05.2024 - 12:47 317 kez okundu.
 

Marakeş'in tarihi panayırı: Faniler Meydanı

Fas'ın ünlü Faniler Meydanı (Jemaa el-Fnaa), tarihi çarşı ve panayır görüntüsüyle Kuzey Afrika'nın en çok ilgi gören yerleri arasında bulunuyor.
MARAKEŞ (AA) - Marakeş şehrindeki meydan ve çevresinde, ülke kültürünü yansıtan geleneksel kıyafetli dansçılar, renkli sokak satıcıları, el yapımı ürünlerin satıldığı dükkanlar, restoranlar ve hayvan satıcıları yoğunlukta bulunuyor.Eski ticaret yolları üzerinde yer alan Faniler Meydanı, ziyaretçileri adeta geçmişte yolculuğa çıkarıyor.Yabancı ziyaretçilerin en çok dikkatini çekenler arasında meydandaki hayvan oynatıcıları yer alıyor. Burada yılanlar ve maymunlarla fotoğraf çektiren turistler, at arabalarıyla da meydanda gezintiye çıkıyor.Hayvanların gösteri amaçlı kullanılmasına ise yasalarla belirlenen bazı kurallar çerçevesinde izin veriliyor. Son yıllarda, hayvan hakları konusunda duyarlılığın artması nedeniyle daha katı kurallar uygulanıyor.Yıl içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Faniler Meydanı'nın bulunduğu Marakeş şehrine, Türk Hava Yollarının 2019'da başladığı uçuşlarla direkt ulaşılabiliyor.Muhabir: Şebnem Coşkun
Fas'ın ünlü Faniler Meydanı (Jemaa el-Fnaa), tarihi çarşı ve panayır görüntüsüyle Kuzey Afrika'nın en çok ilgi gören yerleri arasında bulunuyor.

MARAKEŞ (AA) - Marakeş şehrindeki meydan ve çevresinde, ülke kültürünü yansıtan geleneksel kıyafetli dansçılar, renkli sokak satıcıları, el yapımı ürünlerin satıldığı dükkanlar, restoranlar ve hayvan satıcıları yoğunlukta bulunuyor.

Eski ticaret yolları üzerinde yer alan Faniler Meydanı, ziyaretçileri adeta geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Yabancı ziyaretçilerin en çok dikkatini çekenler arasında meydandaki hayvan oynatıcıları yer alıyor. Burada yılanlar ve maymunlarla fotoğraf çektiren turistler, at arabalarıyla da meydanda gezintiye çıkıyor.

Hayvanların gösteri amaçlı kullanılmasına ise yasalarla belirlenen bazı kurallar çerçevesinde izin veriliyor. Son yıllarda, hayvan hakları konusunda duyarlılığın artması nedeniyle daha katı kurallar uygulanıyor.

Yıl içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Faniler Meydanı'nın bulunduğu Marakeş şehrine, Türk Hava Yollarının 2019'da başladığı uçuşlarla direkt ulaşılabiliyor.


Muhabir: Şebnem Coşkun

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.