Ege Dünya Ticaret Merkezi satışa çıkarıldı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.10.2026 - 15:13, Güncelleme: 29.10.2026 - 15:13 249 kez okundu.
 

Ege Dünya Ticaret Merkezi satışa çıkarıldı

Ege Dünya Ticaret Merkezi satışa çıkarıldı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İzmir’in simge projelerinden Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni 75 milyon dolar (yaklaşık 3,7 milyar TL) muhammen bedelle satışa sundu. İhaleye katılmak için 7.5 milyon dolar teminat yatırılması gerekiyor. Satış işlemi, EGS Gayrimenkul AŞ ile Güçyapı İnşaat Turizm Mühendislik Gayrimenkul Yatırımı Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kamuya olan borçları doğrultusunda haczedilen taşınmazları ve bunlara bağlı sözleşmeleri kapsayan "Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" adı altında yürütülecek. İhaleye katılmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların, 7,5 milyon dolar teminat yatırması ve 10 bin dolar bedelle satış şartnamesini temin etmesi gerekiyor. Tekliflerin ABD doları cinsinden ve peşin ödeme esasına göre hazırlanması zorunlu tutuluyor. Yatırımcılar teklif dosyalarını en geç 1 Aralık 2026 Salı günü saat 16.00’ya kadar TMSF Satış Komisyonu’na ulaştırabilecek. Satış süreci 2 Aralık 2026 Çarşamba günü saat 11:00’de TMSF'nin İstanbul Esentepe'deki merkez binasında kapalı zarf usulüyle başlayacak. Kapalı zarfların açılmasının ardından açık artırma aşamasına geçilecek.  
Ege Dünya Ticaret Merkezi satışa çıkarıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İzmir’in simge projelerinden Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni 75 milyon dolar (yaklaşık 3,7 milyar TL) muhammen bedelle satışa sundu. İhaleye katılmak için 7.5 milyon dolar teminat yatırılması gerekiyor.

Satış işlemi, EGS Gayrimenkul AŞ ile Güçyapı İnşaat Turizm Mühendislik Gayrimenkul Yatırımı Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kamuya olan borçları doğrultusunda haczedilen taşınmazları ve bunlara bağlı sözleşmeleri kapsayan "Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" adı altında yürütülecek.

İhaleye katılmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların, 7,5 milyon dolar teminat yatırması ve 10 bin dolar bedelle satış şartnamesini temin etmesi gerekiyor. Tekliflerin ABD doları cinsinden ve peşin ödeme esasına göre hazırlanması zorunlu tutuluyor. Yatırımcılar teklif dosyalarını en geç 1 Aralık 2026 Salı günü saat 16.00’ya kadar TMSF Satış Komisyonu’na ulaştırabilecek.

Satış süreci 2 Aralık 2026 Çarşamba günü saat 11:00’de TMSF'nin İstanbul Esentepe'deki merkez binasında kapalı zarf usulüyle başlayacak. Kapalı zarfların açılmasının ardından açık artırma aşamasına geçilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.