Trump, İran'dan sonra Küba'da rejim değişikliğinin 'an meselesi' olduğunu söyledi
Trump, İran'dan sonra Küba'da rejim değişikliğinin 'an meselesi' olduğunu söyledi
Trump yönetimi, Küba ekonomisini zayıflatmayı amaçlayan yaptırımları sıkılaştırdı ve hükümeti devirmekle tehdit etti.
ABD Başkanı Donald Trump Küba hükümetini devirme tehditlerini yineleyerek, ABD'nin orada harekete geçmesinin, yönetiminin İran'a karşı savaşını tamamlamasının ardından gelebileceğini belirtti.
Trump, "Küba'da yaşananlar inanılmaz. Ve bizce önce bu [İran] meselesini bitirmek istiyoruz," dedi. "Ama bu sadece zaman meselesi olacak."
Trump ve müttefikleri , ülkenin komünist hükümetini devirmek amacıyla Havana'yı sık sık tehdit ederek ekonomik baskıyı artırdılar.
ABD'nin Ocak ayında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu kaçırmasının ardından Trump, yıllardır ağır ABD yaptırımları altında olan ada ülkesi Küba için hayati önem taşıyan petrol tedarikinin tamamen kesileceğini açıklamıştı.
Trump, Latin Amerika da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki önceliklerini ilerletmek için ezici askeri güç tehdidini benimsedi; daha önce Küba'nın yakın gelecekte "düşmeye hazır" göründüğünü söylemişti.
Venezuela'da onlarca insanın ölümüne yol açan ve Latin Amerika açıklarında uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen teknelere karşı düzenlenen ABD askeri saldırıları uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edildi, ancak ABD başkanı bu tür kısıtlamalara pek ilgi göstermedi.
Trump, ABD'nin dünya çapındaki askeri müdahaleleri hakkında şunları söyledi: "Birçok farklı alanda muazzam başarılar elde ettik. İlk dönemimde orduyu kurdum ve yeniden yapılandırdım ve dürüst olmak gerekirse, onu kullanmak istediğimden daha fazla kullanıyoruz, ancak kullandığımızda kesinlikle işe yaradığını gördük."
"Venezuela'ya baktığımızda, İran'daki Gece Yarısı Çekiç Operasyonu'na baktığımızda, şu anda yaptıklarımızın temelini oluşturan bu olaylar gerçekten inanılmazdı."
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
