Sokak hayvanları teklifi haftaya Meclis’te

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.07.2024 - 11:44, Güncelleme: 10.07.2024 - 11:44 767+ kez okundu.
 

Sokak hayvanları teklifi haftaya Meclis’te

Sokak hayvanları teklifi haftaya Meclis’te
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kamuoyunda tartışma yaratan sokak köpekleri düzenlemesinde sona yaklaştı. Planlanan yasa teklifinde, 1 ay içinde sahiplendirilmeyen köpeklerin “uyutulması”, yani enjeksiyonla öldürülmesini öngören İngiltere modelinden vazgeçildi. AKP kaynaklarının verdiği bilgiye uyutma seçeneği yalnızca kuduz, bulaşıcı hastalık riski taşıyan ve rehabilite edilemeyen sokak köpekleri için uygulanacak. Sahipsiz hayvanlarının barınaklarda rehabilite edilmesi, aşılanıp kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesini öngören yasa teklifinde, sorumluluğunu yerine getirmeyen belediyeler ve hayvanı sokağa terk edenlere yönelik para cezaları artırılacak. AKP; başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemeyi, yerel seçimlerden sonra gündemine almıştı. Ancak kamuoyundan, parti içinden ve muhalefetten gelen tepkiler üzerine iktidar partisi, bu konuda farklı toplum kesimlerinin görüşünü almayı kararlaştırmıştı. AKP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Pazartesi günü toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK), tarafların görüşleri doğrultusunda hazırlana raporla ilgili sunum yapıldı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, kamuoyundaki “uyutulma” tartışmalarını anımsatarak, teklifin son biçimi konusunda bilgi istedi. Teklifin son biçimini Erdoğan’ın da uygun bulması üzerine teklifin Meclis 1 Temmuz'da tatile girmeden TBMM Başkanlığı’na sunulması kararlaştırıldı. AKP; teklifi Cuma günü muhalefet partilerine, önümüzdeki hafta da Meclis’e sunmayı planlıyor. Teklif üzerinde uzlaşı sağlanması halinde Meclis tatile girmeden yasalaşabileceği, aksi takdirde yeni yasama yılına kalabileceği ifade ediliyor.  
Sokak hayvanları teklifi haftaya Meclis’te

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kamuoyunda tartışma yaratan sokak köpekleri düzenlemesinde sona yaklaştı. Planlanan yasa teklifinde, 1 ay içinde sahiplendirilmeyen köpeklerin “uyutulması”, yani enjeksiyonla öldürülmesini öngören İngiltere modelinden vazgeçildi.

AKP kaynaklarının verdiği bilgiye uyutma seçeneği yalnızca kuduz, bulaşıcı hastalık riski taşıyan ve rehabilite edilemeyen sokak köpekleri için uygulanacak.

Sahipsiz hayvanlarının barınaklarda rehabilite edilmesi, aşılanıp kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesini öngören yasa teklifinde, sorumluluğunu yerine getirmeyen belediyeler ve hayvanı sokağa terk edenlere yönelik para cezaları artırılacak.

AKP; başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemeyi, yerel seçimlerden sonra gündemine almıştı. Ancak kamuoyundan, parti içinden ve muhalefetten gelen tepkiler üzerine iktidar partisi, bu konuda farklı toplum kesimlerinin görüşünü almayı kararlaştırmıştı.

AKP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Pazartesi günü toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK), tarafların görüşleri doğrultusunda hazırlana raporla ilgili sunum yapıldı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, kamuoyundaki “uyutulma” tartışmalarını anımsatarak, teklifin son biçimi konusunda bilgi istedi. Teklifin son biçimini Erdoğan’ın da uygun bulması üzerine teklifin Meclis 1 Temmuz'da tatile girmeden TBMM Başkanlığı’na sunulması kararlaştırıldı.

AKP; teklifi Cuma günü muhalefet partilerine, önümüzdeki hafta da Meclis’e sunmayı planlıyor. Teklif üzerinde uzlaşı sağlanması halinde Meclis tatile girmeden yasalaşabileceği, aksi takdirde yeni yasama yılına kalabileceği ifade ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.