SHP yeniden kuruldu

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.07.2024 - 12:00, Güncelleme: 10.07.2024 - 12:00 846+ kez okundu.
 

SHP yeniden kuruldu

SHP yeniden kuruldu
Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ismini kullanan yeni bir parti kuruldu. Yargıtay’ın resmi sitesinde partinin kuruluş tarihi 28 Haziran 2024 olarak yer aldı. SHP’nin yeniden açılması CHP kulislerini hareketlendirdi. CHP’de, SHP’yi kimin kurduğu ve arkasında “muhalif bir hareketin olup olmadığı” sorusuna yanıt aranıyor. 1995 yılında kendisini fesheden SHP’nin yeniden kurulduğu haberlerinin basına yansımasının ardından, CHP’de “SHP’yi kim kurdu, arkasında kimler var?” sorusunun yanıtı aranıyor. Baykal muhaliflerinin bir kısmı SHP’ye dönmesine karşın parti, siyasette bir varlık gösterememişti. Karayalçın 2009’da Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak yeniden CHP’ye dönünce, parti Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşerek bir kez daha varlığına son vermişti. 2023 seçimlerinden sonra da CHP’de başlayan değişim tartışmaları sonrasında, SHP’nin yeniden kurulabileceği iddiaları kulislere yansımıştı. Tüm bu tartışmaların ardından, SHP’nin yeniden kurulması, CHP’de “parti içi muhaliflerin girişimi olabileceği” yorumlarına neden oldu. Bu yorumları güçlendirense genel başkanı bilinmeyen partinin kurucularının da kamuoyunda tanınan isimler olmaması. CHP’li bazı üst düzey isimlerin verdiği bilgiye göre kurucuların sadece birkaçı, eski SHP veya CHP üyesi, ancak onlar da kamuoyu tarafından tanınmıyor. SHP’nin kurucular listesinde şu isimler yer alıyor: “Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın."  
SHP yeniden kuruldu

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ismini kullanan yeni bir parti kuruldu. Yargıtay’ın resmi sitesinde partinin kuruluş tarihi 28 Haziran 2024 olarak yer aldı. SHP’nin yeniden açılması CHP kulislerini hareketlendirdi.

CHP’de, SHP’yi kimin kurduğu ve arkasında “muhalif bir hareketin olup olmadığı” sorusuna yanıt aranıyor.

1995 yılında kendisini fesheden SHP’nin yeniden kurulduğu haberlerinin basına yansımasının ardından, CHP’de “SHP’yi kim kurdu, arkasında kimler var?” sorusunun yanıtı aranıyor.

Baykal muhaliflerinin bir kısmı SHP’ye dönmesine karşın parti, siyasette bir varlık gösterememişti. Karayalçın 2009’da Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak yeniden CHP’ye dönünce, parti Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşerek bir kez daha varlığına son vermişti.

2023 seçimlerinden sonra da CHP’de başlayan değişim tartışmaları sonrasında, SHP’nin yeniden kurulabileceği iddiaları kulislere yansımıştı.

Tüm bu tartışmaların ardından, SHP’nin yeniden kurulması, CHP’de “parti içi muhaliflerin girişimi olabileceği” yorumlarına neden oldu.

Bu yorumları güçlendirense genel başkanı bilinmeyen partinin kurucularının da kamuoyunda tanınan isimler olmaması. CHP’li bazı üst düzey isimlerin verdiği bilgiye göre kurucuların sadece birkaçı, eski SHP veya CHP üyesi, ancak onlar da kamuoyu tarafından tanınmıyor.

SHP’nin kurucular listesinde şu isimler yer alıyor:

“Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.