Rusya ve Kuzey Kore'den Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.06.2024 - 11:19, Güncelleme: 19.06.2024 - 11:19 562+ kez okundu.
 

Rusya ve Kuzey Kore'den Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması

Rusya ve Kuzey Kore'den Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması
Rusya ve Kuzey Kore, iki ülke liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen heyetler arası zirvenin ardından Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşmasını imzaladı. İmza öncesi yeni belgenin içeriği hakkında açıklamalarda bulunan Rus heyeti, yeni belgenin 1961 tarihli Dostluk ve Karşılıklı Yardım Antlaşması, 2000 tarihli Dostluk ve İyi Komşuluk İşbirliği Antlaşması ile 2000 ve 2001 tarihli Moskova-Pyongyang Deklarasyonlarının yerini alacağının altını çizmişti. Bu açıklamaya göre, yeni belgeye duyulan ihtiyaç, dünyadaki ve bölgedeki jeopolitik durumun derin evriminin yanı sıra Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ikili ilişkilerde son dönemde yaşanan niteliksel değişikliklerden kaynaklanıyor. Rus mevkidaşını ağırlayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Putin ile görüşmesinin önemine işaret ederek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, en yüksek gelişim dönemine girdi ve stratejik öneme sahip. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, geçen yüzyılda Kore-Sovyet ilişkileri dönemiyle bile kıyaslanamayacak kadar yüksek refah dönemine girdi" bilgisini paylaşmıştı. Dünyadaki durumun değişken olduğunu ve gittikçe zorlaştığını belirten Kim, "Bu durumda Rusya ile Rusya yönetimi ile stratejik bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Rusya'nın siyasetini tümüyle koşulsuz destekleyeceğiz" sözlerini sarf etti.  
Rusya ve Kuzey Kore'den Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması

Rusya ve Kuzey Kore, iki ülke liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen heyetler arası zirvenin ardından Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşmasını imzaladı.

İmza öncesi yeni belgenin içeriği hakkında açıklamalarda bulunan Rus heyetiyeni belgenin 1961 tarihli Dostluk ve Karşılıklı Yardım Antlaşması, 2000 tarihli Dostluk ve İyi Komşuluk İşbirliği Antlaşması ile 2000 ve 2001 tarihli Moskova-Pyongyang Deklarasyonlarının yerini alacağının altını çizmişti.

Bu açıklamaya göre, yeni belgeye duyulan ihtiyaç, dünyadaki ve bölgedeki jeopolitik durumun derin evriminin yanı sıra Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ikili ilişkilerde son dönemde yaşanan niteliksel değişikliklerden kaynaklanıyor.

Rus mevkidaşını ağırlayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Putin ile görüşmesinin önemine işaret ederek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, en yüksek gelişim dönemine girdi ve stratejik öneme sahip. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, geçen yüzyılda Kore-Sovyet ilişkileri dönemiyle bile kıyaslanamayacak kadar yüksek refah dönemine girdi" bilgisini paylaşmıştı.

Dünyadaki durumun değişken olduğunu ve gittikçe zorlaştığını belirten Kim, "Bu durumda Rusya ile Rusya yönetimi ile stratejik bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Rusya'nın siyasetini tümüyle koşulsuz destekleyeceğiz" sözlerini sarf etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.