Netanyahu’nun Erdoğan'ı hedef alan sözlerine Ankara'dan tepki: 'Hadsiz ve alçak'

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.09.2026 - 10:43, Güncelleme: 25.09.2026 - 10:43 247 kez okundu.
 

Netanyahu’nun Erdoğan'ı hedef alan sözlerine Ankara'dan tepki: 'Hadsiz ve alçak'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine Türkiye'den tepki geldi.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, açıklamaları "hadsiz ve alçak" olarak tanımlarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Netanyahu'yu sert sözlerle eleştirdi. Konuşma sırasında çok sayıda ülkenin temsilcisi salonu terk etti. Bazı delegeler Netanyahu'yu yuhalayarak protesto etti. İletişim Başkanı Duran, Netanyahu'nun BM kürsüsünü Türkiye ve Erdoğan'a yönelik "mesnetsiz suçlamalar" için kullandığını belirtti. Duran, "Hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılmış soykırımcı Netanyahu'nun BM kürsüsünü Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a yönelik mesnetsiz suçlamalar için kullanması, Birleşmiş Milletlerin temsil ettiği barış, hukuk ve diyalog idealleriyle bağdaşmamaktadır," dedi. Netanyahu'nun ifadelerini "hadsiz ve alçak" olarak nitelendiren Duran, "Bu sözler Gazze'de yaşanan insani felaketi ve uluslararası hukuk önündeki süreçleri görünmez hale getiremez. Bu durum, uluslararası toplum tarafından da görülmektedir ve Netanyahu hiç olmadığı kadar izole hale gelmiştir," açıklamasında bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise CNN Türk yayınında, "Bu sözleri söyleyen kişi bir katil, soykırımcı bir kişi. Bu suçu işlemekle kalmıyor, soykırım suçu işlediğini defalarca anlatıyor," diye konuştu.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine Türkiye'den tepki geldi.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, açıklamaları "hadsiz ve alçak" olarak tanımlarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Netanyahu'yu sert sözlerle eleştirdi.

Konuşma sırasında çok sayıda ülkenin temsilcisi salonu terk etti. Bazı delegeler Netanyahu'yu yuhalayarak protesto etti.

İletişim Başkanı Duran, Netanyahu'nun BM kürsüsünü Türkiye ve Erdoğan'a yönelik "mesnetsiz suçlamalar" için kullandığını belirtti.

Duran, "Hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılmış soykırımcı Netanyahu'nun BM kürsüsünü Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a yönelik mesnetsiz suçlamalar için kullanması, Birleşmiş Milletlerin temsil ettiği barış, hukuk ve diyalog idealleriyle bağdaşmamaktadır," dedi.

Netanyahu'nun ifadelerini "hadsiz ve alçak" olarak nitelendiren Duran, "Bu sözler Gazze'de yaşanan insani felaketi ve uluslararası hukuk önündeki süreçleri görünmez hale getiremez. Bu durum, uluslararası toplum tarafından da görülmektedir ve Netanyahu hiç olmadığı kadar izole hale gelmiştir," açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise CNN Türk yayınında, "Bu sözleri söyleyen kişi bir katil, soykırımcı bir kişi. Bu suçu işlemekle kalmıyor, soykırım suçu işlediğini defalarca anlatıyor," diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.