KPSS’nin yerine gelmişti: Yeni sisteminin detayları belli oluyor

Eğitim (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.01.2025 - 12:17, Güncelleme: 17.01.2025 - 12:17 4721+ kez okundu.
 

KPSS’nin yerine gelmişti: Yeni sisteminin detayları belli oluyor

Öğretmen atamaları için KPSS’nin yerine getirilen Akademi Giriş Sınavına ilişkin detaylar belli oldu.
Muhalefetin, öğretmen meslek örgütlerinin, sendikaların tepkisine rağmen başlayan uygulamanın detayları da belirlenmeye başlandı. 2025 yılı itibariyle öğretmen atamalarında KPSS puan şartı aranmayacak. KPSS yerine Akademik Giriş Sınavı dikkate alınacak. Hükümete yakın Türkiye gazetesi, Resmi Gazete’de yayınlanan yeni mevzuatın detaylarını yazdı. Sözleşmeli öğretmenler için Milli Eğitim Akademisine giriş sınavında puanlar bir yıl geçerli olacak. Sınav dışında herhangi bir mülakat olmayacak. Puan eşitliği durumunda akademiye alınacak aday, bilgisayar kurası ile belirlenecek. Haberde aktarılan diğer detaylar işe şöyle: *MEB-AGS puanları, sonuçların açıklanmasından itibaren, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. *Hazırlık eğitimine alınacak adaylar, atama izni verilen pozisyon sayısını geçmemek üzere, alanlar itibarıyla belirlenen kontenjan sayısı dâhilinde her alan için MEB-AGS puan üstünlüğüne göre belirlenecek. Bir sözlü sınav da söz konusu değil. *MEB-AGS puanının eşitliği hâlinde hazırlık eğitimine alınacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek. Sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerin başvuruları elektronik ortamda alınacak ve eğitim kurumlarına yerleştirilme işlemleri hazırlık eğitiminin bitiminden itibaren iki ay içerisinde tamamlanacak. *Sözleşmeli öğretmenlere öğretmenlik görevi veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticiliği dışında herhangi bir görev verilemeyecek. *Yerleştirmesi yapılanlar tebliğ tarihinden itibaren en geç on beş günü izleyen iş günü içerisinde göreve başlamak zorunda olacak. *Eğitim kurumunun norm kadro sayısının değişmesine bağlı olarak norm kadro fazlalığı oluşması hâlinde, öncelikle sözleşmeli öğretmenler norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecek. *Norm kadro fazlası olan sözleşmeli öğretmenler alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre valiliklerce atanacak.
Öğretmen atamaları için KPSS’nin yerine getirilen Akademi Giriş Sınavına ilişkin detaylar belli oldu.

Muhalefetin, öğretmen meslek örgütlerinin, sendikaların tepkisine rağmen başlayan uygulamanın detayları da belirlenmeye başlandı.

2025 yılı itibariyle öğretmen atamalarında KPSS puan şartı aranmayacak. KPSS yerine Akademik Giriş Sınavı dikkate alınacak.

Hükümete yakın Türkiye gazetesi, Resmi Gazete’de yayınlanan yeni mevzuatın detaylarını yazdı.

Sözleşmeli öğretmenler için Milli Eğitim Akademisine giriş sınavında puanlar bir yıl geçerli olacak. Sınav dışında herhangi bir mülakat olmayacak. Puan eşitliği durumunda akademiye alınacak aday, bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Haberde aktarılan diğer detaylar işe şöyle:

*MEB-AGS puanları, sonuçların açıklanmasından itibaren, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak.

*Hazırlık eğitimine alınacak adaylar, atama izni verilen pozisyon sayısını geçmemek üzere, alanlar itibarıyla belirlenen kontenjan sayısı dâhilinde her alan için MEB-AGS puan üstünlüğüne göre belirlenecek. Bir sözlü sınav da söz konusu değil.

*MEB-AGS puanının eşitliği hâlinde hazırlık eğitimine alınacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerin başvuruları elektronik ortamda alınacak ve eğitim kurumlarına yerleştirilme işlemleri hazırlık eğitiminin bitiminden itibaren iki ay içerisinde tamamlanacak.

*Sözleşmeli öğretmenlere öğretmenlik görevi veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticiliği dışında herhangi bir görev verilemeyecek.

*Yerleştirmesi yapılanlar tebliğ tarihinden itibaren en geç on beş günü izleyen iş günü içerisinde göreve başlamak zorunda olacak.

*Eğitim kurumunun norm kadro sayısının değişmesine bağlı olarak norm kadro fazlalığı oluşması hâlinde, öncelikle sözleşmeli öğretmenler norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecek.

*Norm kadro fazlası olan sözleşmeli öğretmenler alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne göre valiliklerce atanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.