Kanarya Adaları açıklarında teknenin batması sonucu en az 80 düzensiz göçmenin öldüğü varsayılıyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 03.09.2026 - 15:30, Güncelleme: 03.09.2026 - 15:04 127 kez okundu.
 

Kanarya Adaları açıklarında teknenin batması sonucu en az 80 düzensiz göçmenin öldüğü varsayılıyor

Afrika'nın Gambiya kıyılarından yola çıkan ve rotası İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları olan bir teknenin batması sonucu en az 80 düzensiz göçmenin öldüğü varsayılıyor.
MADRİD (AA) - İspanya resmi haber ajansı EFE'nin Sahil Güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Gambiya'dan Kanarya Adaları'na doğru 26 gün önce 128 kişiyle yola çıkan bir teknenin Kanarya Adaları'nın 120 kilometre kadar açığında battığının tespit edildiği duyuruldu.Sahil Güvenlik ekipleri, batan teknedeki düzensiz göçmenlerden 45'inin bölgeden geçen "Guardamar Urania" adlı bir gemi tarafından 2 Eylül'de gece yarısında kurtarıldığını açıkladı.Deniz şartlarının oldukça olumsuz olmasından dolayı şimdiye kadar 5 cesete ulaşılabildiği, teknede bulunan düzensiz göçmenlerden en az 80'inin öldüğünün varsayıldığı açıklandı.İspanyol sivil toplum kuruluşu Caminando Fronteras, söz konusu teknenin 4 kadın ve 1 bebek olmak üzere toplamda 128 göçmenle 7 Ağustos'ta Gambiya kıyılarından yola çıktığına ilişkin uyarı yapmıştı.Muhabir: Şenhan Bolelli
Afrika'nın Gambiya kıyılarından yola çıkan ve rotası İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları olan bir teknenin batması sonucu en az 80 düzensiz göçmenin öldüğü varsayılıyor.

MADRİD (AA) - İspanya resmi haber ajansı EFE'nin Sahil Güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Gambiya'dan Kanarya Adaları'na doğru 26 gün önce 128 kişiyle yola çıkan bir teknenin Kanarya Adaları'nın 120 kilometre kadar açığında battığının tespit edildiği duyuruldu.

Sahil Güvenlik ekipleri, batan teknedeki düzensiz göçmenlerden 45'inin bölgeden geçen "Guardamar Urania" adlı bir gemi tarafından 2 Eylül'de gece yarısında kurtarıldığını açıkladı.

Deniz şartlarının oldukça olumsuz olmasından dolayı şimdiye kadar 5 cesete ulaşılabildiği, teknede bulunan düzensiz göçmenlerden en az 80'inin öldüğünün varsayıldığı açıklandı.

İspanyol sivil toplum kuruluşu Caminando Fronteras, söz konusu teknenin 4 kadın ve 1 bebek olmak üzere toplamda 128 göçmenle 7 Ağustos'ta Gambiya kıyılarından yola çıktığına ilişkin uyarı yapmıştı.


Muhabir: Şenhan Bolelli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.