İstanbul’da 'Woven Legacies' sergisi

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.11.2025 - 11:04, Güncelleme: 20.11.2025 - 11:04 1774+ kez okundu.
 

İstanbul’da 'Woven Legacies' sergisi

İstanbul’da 'Woven Legacies' sergisi
Hindistan Başkonsolosluğu ve küratör Serra Oruç iş birliğiyle düzenlenen sergi, 27 Kasım’da açılacak. 50’den fazla antika ve koleksiyonluk tekstil eseri 28-29 Kasım’da ziyaret edilebilecek. Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu, küratör Serra Oruç işbirliğiyle Hindistan’ın zengin tekstil mirasını ve bu geleneğin çağdaş tasarım ve küresel kültürle kurduğu ilişkiyi kutlayan “Woven Legacies” sergisini sunuyor. Etkinlik 27 Kasım’da Beyoğlu Metrohan'daki açılışıyla başlayacak; sergi 28-29 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek ve 28 Kasım’da eş zamanlı olarak bir seminer düzenlenecek. Sergi, küratöryel sunumlar, tartışmalar ve sanatçı müdahaleleri aracılığıyla antika koleksiyoncuları, tasarımcılar, tarihçiler ile tekstil ve zanaat uzmanlarını bir araya getirerek, geleneksel Hint dokuma sanatının nasıl yenilik ve kültürlerarası işbirliklerine ilham verdiğini ortaya koyuyor. Özel olarak seçilen parçalardan oluşan sergide, Hindistan genelinden 50’den fazla antika ve koleksiyonluk tekstil eseri görülebilecek. Öne çıkan koleksiyonlar arasında Esra Birgen Jah’ın eserleri, Haydarabad Krallığı Asaf Jah Hanedanı’nın veliaht prensi Mukarram Jah ile evli Türk bir Haydarabad soylusu, Anadolu kilimleri konusunda uluslararası alanda tanınmış koleksiyoncu ve uzman Şeref Özen’in parçaları ile bazı prestijli miras markaları ve tasarımcıların eserleri yer alıyor.  
İstanbul’da 'Woven Legacies' sergisi

Hindistan Başkonsolosluğu ve küratör Serra Oruç iş birliğiyle düzenlenen sergi, 27 Kasım’da açılacak. 50’den fazla antika ve koleksiyonluk tekstil eseri 28-29 Kasım’da ziyaret edilebilecek.

Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu, küratör Serra Oruç işbirliğiyle Hindistan’ın zengin tekstil mirasını ve bu geleneğin çağdaş tasarım ve küresel kültürle kurduğu ilişkiyi kutlayan “Woven Legacies” sergisini sunuyor. Etkinlik 27 Kasım’da Beyoğlu Metrohan'daki açılışıyla başlayacak; sergi 28-29 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek ve 28 Kasım’da eş zamanlı olarak bir seminer düzenlenecek.

Sergi, küratöryel sunumlar, tartışmalar ve sanatçı müdahaleleri aracılığıyla antika koleksiyoncuları, tasarımcılar, tarihçiler ile tekstil ve zanaat uzmanlarını bir araya getirerek, geleneksel Hint dokuma sanatının nasıl yenilik ve kültürlerarası işbirliklerine ilham verdiğini ortaya koyuyor.

Özel olarak seçilen parçalardan oluşan sergide, Hindistan genelinden 50’den fazla antika ve koleksiyonluk tekstil eseri görülebilecek. Öne çıkan koleksiyonlar arasında Esra Birgen Jah’ın eserleri, Haydarabad Krallığı Asaf Jah Hanedanı’nın veliaht prensi Mukarram Jah ile evli Türk bir Haydarabad soylusu, Anadolu kilimleri konusunda uluslararası alanda tanınmış koleksiyoncu ve uzman Şeref Özen’in parçaları ile bazı prestijli miras markaları ve tasarımcıların eserleri yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.