Bakan Göktaş'tan "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" paylaşımı
Bakan Göktaş'tan "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" paylaşımı
Bakan Göktaş, "Onların tecrübelerine ve hayır dualarına ne kadar ihtiyacımız varsa onların da bizden gelecek bir telefona ve bir güzel söze o kadar ihtiyacı var. Gelin bugün çınarlarımızı arayalım, ziyaret edelim, sohbet edelim." ifadesini kullandı.
ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladı.
Bakan Göktaş, NSosyal hesabından "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" dolayısıyla paylaşımda bulundu.
Türk kültüründe sofranın baş köşesinin büyüklerin yer aldığını, ailenin büyüklerinin ise pusula ve kutup yıldızı olduğunu belirten Bakan Göktaş, "Onların tecrübelerine ve hayır dualarına ne kadar ihtiyacımız varsa, onların da bizden gelecek bir telefona ve bir güzel söze o kadar ihtiyacı var. Gelin bugün çınarlarımızı arayalım, ziyaret edelim, sohbet edelim. Evdeki ve bakım merkezlerindeki büyüklerimizi unutmayalım. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.
Paylaşımında videolu mesaja yer veren Bakan Göktaş, şöyle konuştu:
"Bir gün boyunca telefonunuz hiç çalmadığını, kimseyle konuşmadığınızı, kapınızın hiç açılmadığını düşünün. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, 65 yaş üzerindeki yaklaşık 270 bin kişi bir hafta boyunca hiç kimseyle iletişim kurmuyor. Oysa bizim kültürümüzde bir arada olmanın, bir sofranın etrafında buluşmanın ve sohbet etmenin kıymetli bir yeri var. Hayatımızın her döneminde ihtiyaç duyduğumuz bu bağlar, yaş aldıkça daha da anlamlı geliyor. Bu konuda kişisel gözlemimi de paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar gerek yaşlı bakım merkezlerinde gerek evlerinde yaşlılarımızı ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde bir şey fark ettim. Bizim için küçük görünen bir telefon ya da kısa bir ziyaret onlar için çok daha büyük bir anlam taşıyor."
"65 yaş üstü 1,8 milyon vatandaş tek başına yaşıyor"Bugün Türkiye'de 1,8 milyon 65 yaş üstü vatandaşın tek başına yaşadığına dikkati çeken Bakan Göktaş, şunları kaydetti:
"Belki onların sadece sizin küçük bir gülümsemenize, bir telefonunuza ya da bir sohbetinize ihtiyacı vardır. Elbette yaşlılarımız için birçok destek çalışmamız var. Bunlarla birlikte onca hizmet arasında en kalbe dokunan geri dönüşleri birlikte oturup sohbet ettiğimiz, ellerini öptüğümüz, dertleştiğimiz anlarda alıyoruz. Gelin bugün yaşlılarımızı arayalım, ziyaret edelim, birlikte bir çay içelim, sohbet edelim."
Muhabir: Ayşe Karaosmanoğlu
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
