"ABD de nükleer deneme yapacak"
"ABD de nükleer deneme yapacak"
"ABD de nükleer deneme yapacak"
Trump, Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin “çok yakında” nükleer silah denemelerine yeniden başlayacağını söyledi.
Trump, “Diğer ülkeler bunu yapıyor, bizim de yapmamız gerekiyor” diyerek, Rusya ve Çin’in önümüzdeki beş yıl içinde ABD’yi nükleer kapasite açısından yakalayacağını öne sürdü. Başkan, denemenin ne şekilde yapılacağına dair ayrıntı vermedi, ancak elinde diğer tüm ülkelerden fazla nükleer silah bulunduğunu ifade etti.
Trump ayrıca Moskova ve Pekin’le nükleer silahsızlanma görüşmeleri düzenlemek istediğini belirtti. CNN’e göre, Enerji Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri, Trump’ı denemeleri yeniden başlatmaktan vazgeçirmeye çalışıyor. Başkanın bu yöndeki talimatı, Rusya’nın nükleer motorlu “Burevestnik” füzesi ve “Poseidon” sualtı aracını test ettiğini açıklamasının ardından Pentagon’a verilmişti. Kremlin ise “ne Rusya ne de Çin nükleer deneme yaptı” diyerek Washington’dan açıklama beklediklerini bildirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
