Venezuela'da futbol krizi
Venezuela'da futbol krizi
Venezuela'da futbol krizi
2026 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde Venezuela karşısında aldıkları 2-0'lık yenilginin ardından Bolivya milli takımı yeni bir aksilikle karşılaştı: Venezuelalı yetkililer net bir açıklama yapmadan uçaklarının Maturin havaalanından ayrılmasını engelledi.
Ülkesine dönmek için gerekli tüm belge ve izinlere sahip olduğunu iddia eden Bolivya delegasyonu, Venezuela'dan ayrılma izni alamadan saatlerce bekledikten sonra gece yarısı oteline dönmek zorunda kaldı.
Bolivya ekibinin teknik direktörü Oscar Villegas ise bu durumun kendileri için sürpriz olmadığını, daha önce bakanlardan Venezuela'dan ayrılmalarını kolaylaştırmak için Nicolas Maduro hükümetiyle diyalog kurmasını istediklerini söyledi.
Ekibin güvenlik ve lojistik sorumlusu Harold Howard, Venezuela'nın "sabotajını" kınayarak, o sırada sadece iki uçağın iniş yapmasına rağmen, gecikmenin "hava trafiğinden" kaynaklandığı bilgisinin kendilerine iletildiğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.