Ukrayna ihtilafında yenilgiyi kabul etmek Avrupa’da siyasi deprem yaratır

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.11.2025 - 10:41, Güncelleme: 30.11.2025 - 10:41 413 kez okundu.
 

Ukrayna ihtilafında yenilgiyi kabul etmek Avrupa’da siyasi deprem yaratır

Ukrayna ihtilafında yenilgiyi kabul etmek Avrupa’da siyasi deprem yaratır
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yaptığı bir konuşmada, Avrupa’nın Ukrayna’daki çatışmayı fiilen kaybettiğini ancak bunu kabul etmeye cesaret edemediğini söyledi. Orban, çatışmanın sona erdirilmesinin engellenmesinden bazı Batılı liderlerin sorumlu tutulacağını ve bunun Avrupa siyasetinde bir tür ‘siyasi deprem’ etkisi yaratacağını vurguladı. Orban, Batı tarafından 2022’de engellenen barış anlaşması şartlarının, Ukrayna için şu anda önerilen koşullardan çok daha avantajlı olduğuna dikkat çekerek, şunları ifade etti: Öte yandan Orban, Alman gazetesi Welt am Sonntag’a verdiği demeçte, uzun vadeli tek çözümün savaş sonrası düzenin Ukrayna’nın, Rusya ile NATO arasında yer alan "bir tampon devlet" olması temel prensibi üzerine inşa edilmesi olduğunu belirtti. Macar Başbakan ayrıca, Rusya ve NATO’nun tampon bölgede faaliyet göstermesine izin verilen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin büyüklüğü ve donanımı konusunda anlaşmaları ve her iki tarafın da ‘kimsenin bu tampon devleti boyunduruk altına almayacağına’ dair garanti vermesi gerektiğini kaydetti.  
Ukrayna ihtilafında yenilgiyi kabul etmek Avrupa’da siyasi deprem yaratır

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yaptığı bir konuşmada, Avrupa’nın Ukrayna’daki çatışmayı fiilen kaybettiğini ancak bunu kabul etmeye cesaret edemediğini söyledi. Orban, çatışmanın sona erdirilmesinin engellenmesinden bazı Batılı liderlerin sorumlu tutulacağını ve bunun Avrupa siyasetinde bir tür ‘siyasi deprem’ etkisi yaratacağını vurguladı.

Orban, Batı tarafından 2022’de engellenen barış anlaşması şartlarının, Ukrayna için şu anda önerilen koşullardan çok daha avantajlı olduğuna dikkat çekerek, şunları ifade etti:

Öte yandan Orban, Alman gazetesi Welt am Sonntag’a verdiği demeçte, uzun vadeli tek çözümün savaş sonrası düzenin Ukrayna’nın, Rusya ile NATO arasında yer alan "bir tampon devlet" olması temel prensibi üzerine inşa edilmesi olduğunu belirtti.

Macar Başbakan ayrıca, Rusya ve NATO’nun tampon bölgede faaliyet göstermesine izin verilen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin büyüklüğü ve donanımı konusunda anlaşmaları ve her iki tarafın da ‘kimsenin bu tampon devleti boyunduruk altına almayacağına’ dair garanti vermesi gerektiğini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.