İngiltere'nin mültecilere yönelik vatandaşlık politikası

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.02.2025 - 14:51, Güncelleme: 18.02.2025 - 14:51 712+ kez okundu.
 

İngiltere'nin mültecilere yönelik vatandaşlık politikası

İngiltere'nin mültecilere yönelik vatandaşlık politikası
İngiltere, ülkeye yasa dışı yollardan giren mültecilerin İngiliz vatandaşlığı almasını fiilen yasakladığı öne sürülen yeni bir kılavuz getirdiği için eleştiriliyor. Yeni yönetmeliğe göre, bu kişilerin ülkede ne kadar süredir yaşadıkları dikkate alınmayacak. Genel olarak, İngiltere'deki yabancıların süresiz oturum izni ve ardından vatandaşlık başvurusunda bulunabilmeleri için ülkede kesintisiz beş yıl geçirmiş olmaları gerekiyor. Daha önceki kılavuzda 10 yıldan daha uzun bir süre önce yapılan yasa dışı girişlerin ret nedeni olmayacağı belirtiliyordu, ancak şimdi bu durum değişti ve eleştirilere yol açtı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ve insan hakları örgütleri bu hamleyi "dehşet verici" olarak nitelendirerek hükümeti yeniden değerlendirme yapmaya çağırdı. BM Mülteci Sözleşmesi'nin 31. Maddesi, imzacı devletlere mültecilere, "gecikmeksizin yetkililere başvurmaları ve yasa dışı girişleri ya da bulunuşları için geçerli bir neden göstermeleri koşuluyla" yasa dışı girişleri ya da ülkede bulunuşları nedeniyle ceza uygulamamaları gerektiğini söylüyor. İngiltere hükümeti, kuralların sözleşmeyi ihlal ettiği iddiasını reddetti ve İçişleri Bakanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı David Hanson, bireylerin İngiltere'ye nasıl girdiklerine bakılmaksızın vatandaşlık başvurusunda bulunabileceklerini savundu.  
İngiltere'nin mültecilere yönelik vatandaşlık politikası

İngiltere, ülkeye yasa dışı yollardan giren mültecilerin İngiliz vatandaşlığı almasını fiilen yasakladığı öne sürülen yeni bir kılavuz getirdiği için eleştiriliyor.

Yeni yönetmeliğe göre, bu kişilerin ülkede ne kadar süredir yaşadıkları dikkate alınmayacak.

Genel olarak, İngiltere'deki yabancıların süresiz oturum izni ve ardından vatandaşlık başvurusunda bulunabilmeleri için ülkede kesintisiz beş yıl geçirmiş olmaları gerekiyor.

Daha önceki kılavuzda 10 yıldan daha uzun bir süre önce yapılan yasa dışı girişlerin ret nedeni olmayacağı belirtiliyordu, ancak şimdi bu durum değişti ve eleştirilere yol açtı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve insan hakları örgütleri bu hamleyi "dehşet verici" olarak nitelendirerek hükümeti yeniden değerlendirme yapmaya çağırdı.

BM Mülteci Sözleşmesi'nin 31. Maddesi, imzacı devletlere mültecilere, "gecikmeksizin yetkililere başvurmaları ve yasa dışı girişleri ya da bulunuşları için geçerli bir neden göstermeleri koşuluyla" yasa dışı girişleri ya da ülkede bulunuşları nedeniyle ceza uygulamamaları gerektiğini söylüyor.

İngiltere hükümeti, kuralların sözleşmeyi ihlal ettiği iddiasını reddetti ve İçişleri Bakanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı David Hanson, bireylerin İngiltere'ye nasıl girdiklerine bakılmaksızın vatandaşlık başvurusunda bulunabileceklerini savundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.