Hakan Çalhanoğlu'na 'mafya' soruşturmasında ceza
Hakan Çalhanoğlu'na 'mafya' soruşturmasında ceza
Hakan Çalhanoğlu'na 'mafya' soruşturmasında ceza
Inter Milan Teknik Direktörü Inzaghi ve takımın önemli oyuncularından Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da yürütülen 'mafya' soruşturmasında Perşembe günü bir maç men cezasına çarptırıldı.
İtalyan basınının İtalya Futbol Federasyonu'na dayandırdığı gelişmelere göre, Inzaghi ve Çalhanoğlu bu hafta oynanacak Hellas Verona maçında takımlarını yalnız bırakacak.
İtalya'daki yetkililer, Curva Nord ile birlikte AC Milan'ın taraftar grubu Curva Sud'u aylardır takibe almıştı.
Yetkili makamların yürüttüğü soruşturmanın merkezinde bu taraftar gruplarının olası suç faaliyetleri ve mafya bağlantıları bulunuyor.
Soruşturma kapsamında, hem Inter hem de Milan kulüplerinden önemli isimler, taraftar gruplarıyla ilişkileri nedeniyle savcılık tarafından sorgulandı.
Savcılar, kulüplerin olası ihmallerinin, bu taraftar gruplarının suç teşkil eden davranışlarına nasıl zemin hazırlamış olabileceğini de araştırıyor.
Çalhanoğlu, bir maçtan men edilmesinin yanı sıra 30.000 euro idari para cezasına çarptırıldı.
Inzaghi'ye 15 bin euro, Zanetti'ye 14 bin 500 euro para cezası kesildiği söyleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.