Gürcistan’ın AB üyelik süreci ilerliyor

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.05.2025 - 13:45, Güncelleme: 23.05.2025 - 13:45 868 kez okundu.
 

Gürcistan’ın AB üyelik süreci ilerliyor

Gürcistan’ın AB üyelik süreci ilerliyor
Bir yıldır Gürcistan’ın Avrupa Birliği’ne üyelik süreci tamamen durmuş görünüyordu. Ancak ülkenin Başbakan Yardımcısı Davitaşvili, hükümetin hâlâ 2030 yılına kadar AB’ye tam üyelik hedefiyle çalıştığını söyledi. Doha’da düzenlenen Katar Ekonomi Forumu’nda Davitaşvili, aynı zamanda Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı olarak görev yapıyor. Hükümet politikalarında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Davitaşvili, Tiflis’in üyelik kriterlerinin yüzde 60’ını zaten yerine getirdiğini ifade etti. “2030 yılına kadar tam üyelik hedefimizi açıkça beyan ettik. Bu sürecin uzun sürebileceğini biliyoruz, ancak bu önemli reformları hayata geçirmeye tamamen odaklandık. Bu reformlara ve sürece hâlâ bağlıyız ve süreç çok aktif bir şekilde ilerliyor,” dedi. Davitaşvili’nin açıklamaları, Şubat ayında Euronews’e konuşan Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze’nin ifadeleriyle örtüşüyor. Kobakhidze de 2030’a kadar üyeliğin hâlâ ulaşılabilir olduğunu söylemişti. Kobakhidze, Gürcistan’ın “Avrupa bürokrasisiyle bazı önemli zorluklar yaşadığını” belirtmiş, ancak ülkesinin nihayetinde AB’ye katılacağı konusunda “çok iyimser” olduğunu ifade etmişti. Kaynak: Euronews
Gürcistan’ın AB üyelik süreci ilerliyor

Bir yıldır Gürcistan’ın Avrupa Birliği’ne üyelik süreci tamamen durmuş görünüyordu. Ancak ülkenin Başbakan Yardımcısı Davitaşvili, hükümetin hâlâ 2030 yılına kadar AB’ye tam üyelik hedefiyle çalıştığını söyledi.

Doha’da düzenlenen Katar Ekonomi Forumu’nda Davitaşvili, aynı zamanda Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı olarak görev yapıyor. Hükümet politikalarında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Davitaşvili, Tiflis’in üyelik kriterlerinin yüzde 60’ını zaten yerine getirdiğini ifade etti.

“2030 yılına kadar tam üyelik hedefimizi açıkça beyan ettik. Bu sürecin uzun sürebileceğini biliyoruz, ancak bu önemli reformları hayata geçirmeye tamamen odaklandık. Bu reformlara ve sürece hâlâ bağlıyız ve süreç çok aktif bir şekilde ilerliyor,” dedi.

Davitaşvili’nin açıklamaları, Şubat ayında Euronews’e konuşan Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze’nin ifadeleriyle örtüşüyor. Kobakhidze de 2030’a kadar üyeliğin hâlâ ulaşılabilir olduğunu söylemişti.

Kobakhidze, Gürcistan’ın “Avrupa bürokrasisiyle bazı önemli zorluklar yaşadığını” belirtmiş, ancak ülkesinin nihayetinde AB’ye katılacağı konusunda “çok iyimser” olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Euronews

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.