Fransa, sömürgesi Mayotte'de doğuştan gelen vatandaşlık hakkını sınırlandırıyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 09.04.2025 - 17:09, Güncelleme: 09.04.2025 - 15:04 538 kez okundu.
 

Fransa, sömürgesi Mayotte'de doğuştan gelen vatandaşlık hakkını sınırlandırıyor

Fransa, Hint Okyanusu'nda Madagaskar'ın kuzeyinde bulunan sömürgesi Mayotte Adası'nda doğan çocukların vatandaşlık alabilmesini zorlaştırıyor.
PARIS (AA) - Fransız Parlamentosunun alt kanadını oluşturan Ulusal Meclis Genel Kurulunda dün akşam, Fransız vatandaşlığına erişim şartlarını bundan sonra Mayotte'de doğacak çocuklar için sıkılaştırmayı hedefleyen bir yasa tasarısı görüşüldü.Genel Kurulda yapılan oylamada, Cumhuriyetçiler (LR) Partisi'nin sunduğu tasarı 174'e karşı 339 oyla kabul edildi.Tasarı kapsamında, Mayotte'da doğan çocukların vatandaşlık alabilmeleri için anne ve babalarının Ada'da en az 1 yıl ikamet etmiş olması şartı getirildi.Daha önce bölgede doğan kişinin Fransız vatandaşlığına erişebilmesi için yalnızca bir ebeveynin en az 3 ay Mayotte'da ikamet etmiş olması gerekiyordu.Tasarı 3 Nisan'da Parlamentonun üst kanadını oluşturan Senato'da kabul edilmişti. Meclis'in de kabul etmesiyle tasarı parlamento tarafından onaylanmış oldu.Yasanın yürürlüğe girebilmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.Muhabir: Esra Taşkın
Fransa, Hint Okyanusu'nda Madagaskar'ın kuzeyinde bulunan sömürgesi Mayotte Adası'nda doğan çocukların vatandaşlık alabilmesini zorlaştırıyor.

PARIS (AA) - Fransız Parlamentosunun alt kanadını oluşturan Ulusal Meclis Genel Kurulunda dün akşam, Fransız vatandaşlığına erişim şartlarını bundan sonra Mayotte'de doğacak çocuklar için sıkılaştırmayı hedefleyen bir yasa tasarısı görüşüldü.

Genel Kurulda yapılan oylamada, Cumhuriyetçiler (LR) Partisi'nin sunduğu tasarı 174'e karşı 339 oyla kabul edildi.

Tasarı kapsamında, Mayotte'da doğan çocukların vatandaşlık alabilmeleri için anne ve babalarının Ada'da en az 1 yıl ikamet etmiş olması şartı getirildi.

Daha önce bölgede doğan kişinin Fransız vatandaşlığına erişebilmesi için yalnızca bir ebeveynin en az 3 ay Mayotte'da ikamet etmiş olması gerekiyordu.

Tasarı 3 Nisan'da Parlamentonun üst kanadını oluşturan Senato'da kabul edilmişti. Meclis'in de kabul etmesiyle tasarı parlamento tarafından onaylanmış oldu.

Yasanın yürürlüğe girebilmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.


Muhabir: Esra Taşkın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.