Fransa Papa'nın kim olacağını etkilemeye çalışıyor

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.05.2025 - 13:26, Güncelleme: 03.05.2025 - 13:26 723 kez okundu.
 

Fransa Papa'nın kim olacağını etkilemeye çalışıyor

Fransa Papa'nın kim olacağını etkilemeye çalışıyor
Fransa Cumhurbaşkanı'nın  Papa Francis'in Vatikan'daki cenaze töreni öncesinde üst düzey kardinaller ve Katolik Kilisesi'nin üst düzey yetkilileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirmesi İtalya'da heyecan yarattı. Macron'un bir sonraki papa seçimini Borgia tarzı etkilemeye çalıştığına dair spekülasyonlar arttı. İtalyan basınının "modern Güneş Kral'ın müdahaleciliği" olarak adlandırdığı olayda Emmanuel Macron, Roma'daki Fransız büyükelçiliğinde konklavda hazır bulunacak dört yurttaşıyla bir toplantı düzenledi: Marsilya Başpiskoposu Jean-Marc Aveline, Ajaccio Piskoposu François Bustillo, ABD Apostolik Elçisi Christophe Pierre ve Lyon Emeritus Başpiskoposu Philippe Barbarin. Bunlardan ikisi - Aveline ve Bustillo - tam teşekküllü kardinaller ve bir sonraki papa adayları arasında sayılıyorlar. Büyükelçilik buluşmasından önce Macron'un, hayır işleri ve yurt dışındaki barış misyonlarıyla tanınan oldukça etkili bir Kilise kuruluşu olan Sant'Egidio Topluluğu'nun kurucusu Andrea Riccardi ile önemli bir Roma restoranında yemek yediği iddia edildi.  
Fransa Papa'nın kim olacağını etkilemeye çalışıyor

Fransa Cumhurbaşkanı'nın  Papa Francis'in Vatikan'daki cenaze töreni öncesinde üst düzey kardinaller ve Katolik Kilisesi'nin üst düzey yetkilileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirmesi İtalya'da heyecan yarattı. Macron'un bir sonraki papa seçimini Borgia tarzı etkilemeye çalıştığına dair spekülasyonlar arttı.

İtalyan basınının "modern Güneş Kral'ın müdahaleciliği" olarak adlandırdığı olayda Emmanuel Macron, Roma'daki Fransız büyükelçiliğinde konklavda hazır bulunacak dört yurttaşıyla bir toplantı düzenledi: Marsilya Başpiskoposu Jean-Marc Aveline, Ajaccio Piskoposu François Bustillo, ABD Apostolik Elçisi Christophe Pierre ve Lyon Emeritus Başpiskoposu Philippe Barbarin.

Bunlardan ikisi - Aveline ve Bustillo - tam teşekküllü kardinaller ve bir sonraki papa adayları arasında sayılıyorlar.

Büyükelçilik buluşmasından önce Macron'un, hayır işleri ve yurt dışındaki barış misyonlarıyla tanınan oldukça etkili bir Kilise kuruluşu olan Sant'Egidio Topluluğu'nun kurucusu Andrea Riccardi ile önemli bir Roma restoranında yemek yediği iddia edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.