ABD Başkanı Biden'ın Çin, Rusya ve Kuzey Kore'yle nükleer savaşa karşı strateji planı ortaya çıktı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.08.2024 - 12:47, Güncelleme: 21.08.2024 - 12:47 360 kez okundu.
 

ABD Başkanı Biden'ın Çin, Rusya ve Kuzey Kore'yle nükleer savaşa karşı strateji planı ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın, ABD'nin Çin, Rusya ve Kuzey Kore ile olası bir "koordineli nükleer çatışmaya girmesine" karşı hazırlanan son derece gizli bir strateji planını geçtiğimiz Mart ayında onayladığı ortaya çıktı.
New York Times'da Salı günü David E. Singer imzasıyla yayınlanan habere göre Biden'ın imzaladığı strateji planı kapsamında ABD'nin nükleer caydırıcılık stratejisi ilk kez Çin'in nükleer cephaneliğindeki hızlı genişlemeye odaklanacak şekilde yeniden tanımlandı. Singer haberde, "Bu değişiklik, Pentagon'un Çin'in nükleer stoklarının önümüzdeki on yılda ABD ve Rusya'nın nükleer stoklarının büyüklüğü ve çeşitliliğiyle rekabet edeceğine inanmasıyla gerçekleşti" ifadesini kullandı. Haberde ayrıca, "Yaklaşık dört yılda bir güncellenen belge o kadar gizli ki, elektronik kopyası yok, yalnızca birkaç ulusal güvenlik görevlisine ve Pentagon komutanına dağıtılan az sayıda basılı kopya var" ifadeleri kullanıldı. Geçen yıl Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayınlanan bir raporda, Çin'in 10 yıl sonra ABD ve Rusya'yı nükleer silah kapasitesi açısından yakalayacağı belirtilmişti. Aynı raporda, Kuzey Kore’nin nükleer silah başlığı sayısını artırmasının da" endişe verici olduğu" uyarısı yapılmış, Ukrayna'daki Rus işgaliyle birlikte nükleer silah tehdidinin ciddi bir şekilde arttığına da dikkat çekilmişti.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın, ABD'nin Çin, Rusya ve Kuzey Kore ile olası bir "koordineli nükleer çatışmaya girmesine" karşı hazırlanan son derece gizli bir strateji planını geçtiğimiz Mart ayında onayladığı ortaya çıktı.

New York Times'da Salı günü David E. Singer imzasıyla yayınlanan habere göre Biden'ın imzaladığı strateji planı kapsamında ABD'nin nükleer caydırıcılık stratejisi ilk kez Çin'in nükleer cephaneliğindeki hızlı genişlemeye odaklanacak şekilde yeniden tanımlandı.

Singer haberde, "Bu değişiklik, Pentagon'un Çin'in nükleer stoklarının önümüzdeki on yılda ABD ve Rusya'nın nükleer stoklarının büyüklüğü ve çeşitliliğiyle rekabet edeceğine inanmasıyla gerçekleşti" ifadesini kullandı.

Haberde ayrıca, "Yaklaşık dört yılda bir güncellenen belge o kadar gizli ki, elektronik kopyası yok, yalnızca birkaç ulusal güvenlik görevlisine ve Pentagon komutanına dağıtılan az sayıda basılı kopya var" ifadeleri kullanıldı.

Geçen yıl Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayınlanan bir raporda, Çin'in 10 yıl sonra ABD ve Rusya'yı nükleer silah kapasitesi açısından yakalayacağı belirtilmişti.

Aynı raporda, Kuzey Kore’nin nükleer silah başlığı sayısını artırmasının da" endişe verici olduğu" uyarısı yapılmış, Ukrayna'daki Rus işgaliyle birlikte nükleer silah tehdidinin ciddi bir şekilde arttığına da dikkat çekilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.