100 milyonda bir görülen "pamuk şeker" ıstakoz bulundu

Bilim-Teknoloji (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.08.2024 - 12:22, Güncelleme: 10.08.2024 - 12:22 693+ kez okundu.
 

100 milyonda bir görülen "pamuk şeker" ıstakoz bulundu

100 milyonda bir görülen "pamuk şeker" ıstakoz bulundu
ABD'de bir ıstakoz avcısı 100 milyonda bir görülen bir "pamuk şeker" ıstakoz yakaladı.  Atlantik Istakoz Şirketi'nin sahibi Joseph Kramer, New Hampshire eyaletinin New Castle kıyılarına bıraktığı ağlarda parlak renkli bir hayvan görünce çok nadir bulunan bir mavi ıstakoz yakaladığını düşünmüş. Ancak bölgedeki Seacoast Bilim Merkezi'ne giden Kramer'ın çok daha nadir bir ıstakoz türü yakaladığı ortaya çıktı.  100 milyonda bir görülen bu ıstakozlar, tadından ziyade görünümü nedeniyle böyle isimlendiriliyor. İlgililer ıstakozların nadir bir genetik mutasyon nedeniyle bu renkte olduğunu açıklıyor.  Ancak bazen bu genlerin ifade edilmemesi veya aşırı derece ifade edilmesi çok daha renkli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Mavi ıstakozlar 2 milyonda bir, kırmızı ıstakozlar 10 milyonda bir, çift renkliler ise 50 milyonda bir görülüyor. Albino ve pamuk şekerler de 100 milyonda rastlanan ıstakoz çeşitleri. Rutka bu oranların doğada ne kadar görüldüklerine değil, genetik mutasyonun gerçekleşme ihtimaline göre hesaplandığını belirtiyor.  Bu renkli hayvanlar, görünümleri dışında diğer ıstakozlardan farklı değil. Ancak parlaklıkları, avcı hayvanlar tarafından yakalanmalarını kolaylaştırıyor. Rutka, bunun nadir görülmelerine katkı sağladığını söylüyor.  Kaynak: Independent Turkey
100 milyonda bir görülen "pamuk şeker" ıstakoz bulundu

ABD'de bir ıstakoz avcısı 100 milyonda bir görülen bir "pamuk şeker" ıstakoz yakaladı. 

Atlantik Istakoz Şirketi'nin sahibi Joseph Kramer, New Hampshire eyaletinin New Castle kıyılarına bıraktığı ağlarda parlak renkli bir hayvan görünce çok nadir bulunan bir mavi ıstakoz yakaladığını düşünmüş.

Ancak bölgedeki Seacoast Bilim Merkezi'ne giden Kramer'ın çok daha nadir bir ıstakoz türü yakaladığı ortaya çıktı. 

100 milyonda bir görülen bu ıstakozlar, tadından ziyade görünümü nedeniyle böyle isimlendiriliyor.

İlgililer ıstakozların nadir bir genetik mutasyon nedeniyle bu renkte olduğunu açıklıyor. 

Ancak bazen bu genlerin ifade edilmemesi veya aşırı derece ifade edilmesi çok daha renkli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Mavi ıstakozlar 2 milyonda bir, kırmızı ıstakozlar 10 milyonda bir, çift renkliler ise 50 milyonda bir görülüyor.

Albino ve pamuk şekerler de 100 milyonda rastlanan ıstakoz çeşitleri. Rutka bu oranların doğada ne kadar görüldüklerine değil, genetik mutasyonun gerçekleşme ihtimaline göre hesaplandığını belirtiyor. 

Bu renkli hayvanlar, görünümleri dışında diğer ıstakozlardan farklı değil. Ancak parlaklıkları, avcı hayvanlar tarafından yakalanmalarını kolaylaştırıyor. Rutka, bunun nadir görülmelerine katkı sağladığını söylüyor. 

Kaynak: Independent Turkey

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.